Skip to content

Küçük İşletmeler ve Web Sitesi Trafiği

Küçük İşletmeler ve Web Sitesi Trafiği

Küçük işletmelerin web sitesi trafiğini artıracak çözümleri sıraladığımız yazı dizimiz ikinci bölümüyle devam ediyor…

Sosyal Medya Reklamları

Sosyal medya reklamları da PPC ile benzerdir. İkisi arasındaki en büyük fark; sosyal medya reklamlarında sosyal medya platformlarındaki veriler kullanılarak müşterilerin karşısına çıkılır. Tabii Pinterest hariç, burada da Google gibi anahtar kelimeler kullanılır.

Peki Neden Sosyal Medya?

Peki Neden Sosyal Medya?
Peki Neden Sosyal Medya?

Dünya üzerinde yaklaşık 3 milyar sosyal medya kullanıcısı var. İnsanların %50’si günlük olarak sosyal medya hesaplarını kontrol ediyor.

Bunun anlamı günümüzde televizyon izleyenlerden çok sosyal medyada vakit geçiren insanların var olduğudur.

Eğer bir kişinin internet bağlantısı var ise, birden fazla da sosyal medya hesabı oluşturmuş oluyor. Yani hedeflediğiniz müşteriler sosyal medyada. Peki alışveriş yapıyorlar mı orada?

İnsanların %41’i sosyal medyayı hayatla bağlantıda kalmak için kullandığını söylüyor. %40’ı ise gündemden haberdar olmak için kullanıyor.

İnsanların %39’u ise sıkıldığını ve eğlenmek için sosyal medyada bulunduğunu söylüyor.

%50’si sosyal medyanın reklam yayınlamak için en iyi yer olduğunu düşünürken, %57’si sosyal medyada karşılaştıkları reklamların kendileriyle alakalı reklamlar olduğundan bahsediyor.
Ancak sosyal medya reklamları radyoda reklam yayınlamak gibi değil. İşte sosyal medya reklamlarını kullanarak web sitenizin trafiğini hızla arttırmak için bilmeniz gerekenler:

Doğru Kitleyi Hedefleyin

Sosyal medya reklamlarında amacınız çoğu kişinin karşısına çıkma değil, doğru kişilerin karşısına çıkmaktır.

Kimler Bu Doğru Kişiler?

Web sitenizi ziyaret etme ve sattığınız ürün ya da hizmeti satın alma ihtimali yüksek kişiler hedef kitlenizi oluşturmalıdır.

Site trafiğinizi Facebook ya da diğer sosyal medya platformlarındaki reklamlarınız üzerinden yükseltmek istiyorsanız kimleri hedefleyeceğiniz konusunda oldukça seçici davranmalısınız.

Bu şekilde, en iyi tıklama üzerinden dönüşüm (CTR) ve dönüşüm oranını yakalayabilirsiniz.

Yerel Hedeflemeler

Yerel Hedeflemeler
Yerel Hedeflemeler

Eğer yerel bir işletmeyseniz, hedeflemelerinizi yerel bölgelerde tutmayı unutmayın. Örneğin, sadece Ankara’da hizmet veriyorsanız, tüm Türkiye’ye reklamlarınızı göstererek sizden asla hizmet alamayacak kişilerin karşısına çıkmamalısınız. Zaten Facebook size bir bölgeyi yalnızca ziyaret etmiş veya yeni taşınmış kişilerin verisini verecektir. Reklamlarınızı bölgedeki turistlere ya da yeni taşınmış kişilere göstererek bu avantajdan yararlanabilirsiniz.

Hedeflediğiniz Kişilerin Tekrar Karşısına Çıkın

Yeniden Pazarlama özelliğini kullanarak web sitenizi ziyaret etmiş kişilerin karşısına tekrar çıkın. Eğer bir kişi web sitenizi ziyaret etmiş ancak satın alma, form doldurma gibi işlemleri tamamlamadan çıkış yapmışsa bu o kişiyi kazanmak için ikinci bir şansınızın olduğu anlamına gelir. Bu gerçekten çok değerli. Yeniden Pazarlama özelliğini kullanan işletmeler gelirini ikiye katlayabiliyor.

Bir Adobe araştırmasının sonucuna göre, sizi daha önceden tanımayan bir müşterinize yeniden pazarlama ile reklam yaptığınızda CTR (tıklama üzerinden dönüşüm kazanma) oranınızın 400 kat fazla oluyor. İnternette dikkat dağıtıcı çok fazla şey var ve müşterinizin web sitesinde kafasının karışıp satın alma işlemini tamamlamadan çıkması çok normaldir. Ancak yeniden pazarlama ile müşterinize kendinizi hatırlatın ve satın alma işlemini tamamlamasını sağlayabilirsiniz.

Facebook Reklam Yöneticisi sayesinde reklamlarınızı Facebook, Facebook Messenger, Instagram ve Facebook partneri diğer sosyal medya kanallarında yayınlayabilirsiniz. Bu da size hedef kitleniz hangi kanalda ise sizin de orda yer almanız imkanını sağlayacaktır.

Alaka Puanı

Google Ads kalite puanı istiyor ve bu puan maliyetinizi etkliyor. Facebook ve Instagram ise alaka düzeyi puanınızın iyi olmasını bekliyor. Alaka puanınız da kalite puanınız kadar yüksek tutmaya çalışın, ancak birkaç küçük farkla:

  • Sadece gerçekten satın alabilecek kişileri hedeflemek. En doğru kişileri hedeflemek, 1 milyon kişiyi hedeflemekten daha etklili olacağı için alaka puanınızı yükseltmek adına önemlidir.
  • Alakalı ürün ve hizmetleri alakalı kişilere göstermek. O ürün ya da hizmete ihtiyacı olan kişileri doğru zamanda reklamınızla buluşturmak, o kişilerle doğrudan iletişime geçmiş gibi bir etki yaratacaktır.
  • Süreci takip edin ve işler istediğiniz gibi gitmiyorsa müdahale edin, düzenlemeler yapın.

Reklamlarınızın Zamanlamasını Planlayın

Reklamlarınızın Zamanlamasını Planlayın
Reklamlarınızın Zamanlamasını Planlayın

Bazı işletmelerin trafiğinin daha çok olduğu bazı spesifik zamanlar vardır. Örneğin akşam yemeği servisi veren bir işletmeniz varsa, reklamlarınız 13:00 -18:00 arası potansiyel müşterileriniz mesai saatleri içerisinde ve henüz yemek siparişi vermemişken yayınlanmalıdır.

Sezonsal ve günlük spesifik zamanları iyi analiz etmek reklamlarınızın başarılı olması için önemlidir.

Postlarınızı Arttırın

Facebook, Instagram ve Twitter beğenilen postlarınız ile beğenen kişilere benzer potansiyel müşterilere ulaşmanıza izin veriyor.

Peki neler yüksek etkileşimli bir post oluşturmanıza yardımcı olur?

– Post içeriği profesyonel bir görsel ya da video olmalıdır, bu etkileşim oranını %650 arttıran bir faktördür.

– Postunuz ne kadar spesifik konular hakkında olursa benzer hedef kitlelere hitap etme şansı o kadar azalacaktır. Seslendiğiniz kitlenin ilgilisi çekecek bir post hazırlamaya dikkat etmelisiniz.

Sosyal Medya Postları

Eğer hâlihazırda sosyal medya yeterli sosyal medya takipçiniz varsa bu sizin için sosyal medya reklamlarının en ucuz yolu olacaktır. Yine de zaman alacağını unutmamalısınız.

İyi görseller ve etkileyici başlıklarla içeriklerinizi web sitenizde yayınlayın. Takipçiniz yoksa kazanmaya başlamanın zamanı geldi demektir.

Sosyal medya postlarınızla web sitesi trafiğinizi arttırmanın en iyi yolları:

  1. Tek isteğinizin ürünlerinizi pazarlamak olduğunu düşündüren postlar paylaşmayın. Hizmetlerinizi pazarlamanın sosyal bir yolu da var, öncelikli olarak müşterilerinizle iletişiminizin artması gerekiyor.
  2. Etkileyici başlıklar kullanın. Müşterinin dikkatini çekmek zorundasınız.
  3. Fotoğraf ve video kullanmayı unutmayın. Twitter kullanıcılarının %18’i görsel olmadığında içeriklere tıklamadığını söylüyor. Sosyal medya kullanıcılarının akışına sonsuz gönderi ve reklam çıkıyor ve reklamınızın dikkatlerini çekmesi için en fazla 2 saniyeniz var.
  4. Sosyal medya otomasyonu yapın. Farklı sosyal medya hesaplarınız var ve hepsini günlük olarak güncellemekte sorun yaşıyorsanız sosyal medya yönetimi yapan bir ajansla çalışmanız yararınıza olacaktır.

Devam edeceğiz…