Skip to content

KOBİ’ler İçin En İyi 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı

KOBI’ler-Icin-En-Iyi-10-Sosyal-Medya-Yonetim-Araci

1. Buffer

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari_2

Buffer, ajanslar ve küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından kullanılan en eski ve en popüler sosyal medya yönetim araçlarından biridir.

Bu kullanımı kolay sosyal medya yönetim aracı, özellikle planlama için harika. Buffer’ın planlama aracı, tek bir gösterge panosu aracılığıyla sosyal medya hesaplarınızda içerik planlamanıza ve yayınlamanıza olanak tanır. Ayrıca, sosyal medya gönderilerinizin performansını izlemek için yerleşik bir analiz özelliğine sahiptir. Buffer Publish Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn ve Pinterest’i destekler.

Yepyeni sosyal medya aracı Buffer Analyze, yayın için en etkili olan günü ve hangi tür içeriğin size en yüksek etkileşim düzeyini sağladığını gösterir. Ayrıca hikayeleri, tek tek gönderileri ve hashtag’leri ölçmenize de olanak tanır. Ayrıca Instagram, Facebook ve Twitter için özel raporlar oluşturabilirsiniz.

Buffer ayrıca Reply adlı bir sosyal etkileşim aracı da sunar. Bu, farklı sosyal medya hesaplarında gerçekleşen sosyal konuşmalara tek bir yerden yanıt vermenizi sağlar. Ayrıca, gelen hacim, yanıt süreleri ve daha fazlası hakkında yerleşik raporlar da yaratabilirsiniz.

2. Hootsuite

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari_3

Hootsuite, birden fazla sitenin sosyal medya yönetimi için ‘hepsi bir arada’ platform sağlamayı amaçlamaktadır.

Ek olarak, Hootsuite’in planlarından herhangi birinde birden çok sosyal medya sitesinde birden çok profilden gönderi planlama seçeneğiniz vardır. Bu, herhangi bir pazarlama kampanyasının doğru şekilde zamanlanmasını ve ihtiyaç duyduğunuz zaman ve yerde hedeflenmesini sağlamanıza olanak tanır. Bu, özellikle yayınların doğru zamanda kullanım amacıyla doğru yerde saklanmasını sağlamak için etiketlenebildiği zamandır.

KPI’lara göre performansı izleyip ölçebilmeniz için bir analitik özelliği de vardır. Raporlar özelleştirilebilir, böylece ihtiyacınız olan verileri görüntüleyip okumanızı ve buna odaklanmanızı sağlar.

Asana, Slack, Mailchimp, Trello ve Zendesk gibi sosyal medya pazarlama ve iletişim kampanyalarınızı oluştururken üretken ve verimli çalışabilmenizi sağlayan bir dizi entegrasyon da mevcuttur.

3. Agorapulse

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari_4

Agorapulse, ajansların ve işletmelerin yayınlarını bir dizi sosyal medya hesabında yayınlamasına ve izlemesine yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış başka bir özel sosyal medya yönetim platformudur.

Gönderileri sıraya koymanıza, yeniden planlamanıza veya toplu yüklemenize olanak tanıyan esnek bir planlama aracı vardır. Ayrıca, gönderilerinize verilen yanıtları, başka yerlerde bahsedenleri ve diğer önemli mesajları izlemek için bir sosyal gelen kutusu da vardır. Elbette içerik ve etkileşim verileriyle ilgili analitiği CSV veya PPT dosyaları olarak indirme seçeneğiyle birlikte toplayabileceğiniz bir raporlama aracı da var.

Agorapulse ayrıca ekiplerle çalışmak üzere tasarlanmıştır, böylece bireysel üyelere belirli gönderiler, yorumlar veya diğer belirli görevler atanabilir. Ayrıca takip etmek ve bunlara notlar eklemek için takipçilerin ve diğer sosyal medya kullanıcılarının CRM veritabanını oluşturan harika bir özelliği de var.

4. Sendible

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari_5

Sendible, birden fazla marka için bir dizi sosyal medya kanalın denetlemesinde kullanılan bir sosyal medya yönetim aracıdır. Özellikle ajanslar için tasarlanan bu platform, planlama ve işbirliğinden katılım ve analitiğe kadar sosyal medya yönetimini kapsar. Tek bir kontrol panelinde içerik planlayabilir ve oluşturabilir, bunları toplu olarak planlayabilir ve tüm sosyal medya takvimlerini yönetebilirsiniz.

Ekip üyeleriniz ve müşterilerinizle yayınlamadan önce Facebook, Linkedin, Twitter veya Instagram gönderilerinin ön izlemesini paylaşabilirsiniz. Ayrıca önceden tasarlanmış şablonlarla sosyal medya gönderilerinizin nasıl performans gösterdiğine dair anlık bir görüntü alabilir veya 250’den fazla modülle ayrıntıya girebilir ve özelleştirilmiş raporlar oluşturabilirsiniz.

Ayrıca, Google Analytics ile entegrasyon, sosyal medya etkinliklerinizin web sitesi ziyaretlerini, sayfa görüntülemelerini ve içerik popülerliğini nasıl etkilediğine dair bir fikir sunar. Sendible, tüm paydaşlara günlük, haftalık veya aylık PDF e-posta raporları göndermenizi ve Facebook, Twitter, Instagram, YouTube ve LinkedIn’deki markalarınız ve rakipleri hakkındaki konuşmaları izlemenizi sağlar.

5. Sprout Social

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari_6

Sprout Social, tüm sosyal medya hesaplarınızı kullanımı basit bir platform üzerinden planlamak için tek noktadan bir yönetim sağlar. Facebook, Twitter, Pinterest ve daha fazlasını aynı anda yürütmeye çalışırken şirketinizin sosyal medya yöneticisi olarak gerçekten çok kullanışlı.

Hangi içeriğin hangi takipçiler için çalıştığını tam olarak ölçmek için çeşitli demografik ve coğrafi ölçülere göre sıralama yapabilirsiniz. Sprout, birden fazla hesabı yönetebilir ve tüm sosyal medyadaki anahtar kelimeleri izleyebilir; böylece markanızdan ne zaman bahsedildiğini bilirsiniz. Ayrıca, şirketiniz içinde görevlendirilen kişilere mesajlar yönlendirerek şirketinizin müşterilere yanıt vermesine yardımcı olur.

6. eClincher

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari_7

eClincher, yayınlama ve planlama, sosyal medya konuşma yönetimi, işbirliği ve gelişmiş analitik raporlama araçları sağlayan başka bir sosyal medya yönetim platformudur.

Dünya çapında on binlerce işletme ve pazarlama ajansı, sosyal medyayı ve çevrimiçi varlıklarını tek bir platformda yönetmek için eClincher kullanıyor. Görsel takvim yardımıyla sosyal medya gönderilerinizi kolaylıkla planlayabilirsiniz. Ek olarak, Facebook, Instagram ve Twitter’da tüm metinlerinizi, anahtar kelimelerinizi ve hashtag’leri izleyebilirsiniz. Görüşmelerinizi zamanında ve etkin bir şekilde yönetmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca RSS beslemelerini bağlayabilir ve yepyeni içerikleriyle otomatik gönderebilirsiniz. Veya anahtar kelime aramalarına göre yeni önerilen içeriği keşfedebilir ve bunları yayınlayabilirsiniz.

7. CoSchedule

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari_8

CoSchedule, en hızlı büyüyen pazarlama platformudur – 100’den fazla ülkede 10.000 müşterinin güvenini kazanmıştır. İşletmeler için tasarlanmış Pazarlama Suite ürünü, bütün pazarlama sürecini bir araya topluyor.

Bununla beraber bir pazarlama takvimi, içerik düzenleyici, sosyal düzenleyici, iş düzenleyici ve bir de varlık düzenleyici içerir:

  • İçerik düzenleyici, tüm içerik oluşturma ve yürütme süreçlerinizi yönetmenin yanı sıra kapsamlı editoryal programınızı planlamanıza yardımcı olur.
  • Sosyal düzenleyici, planlama, programlama, katılım ve izleme için bir sosyal medya yönetim aracıdır.
  • Bir ekip işbirliği aracı olan iş düzenleyici, karmaşık iş süreçlerini ve ekip kaynaklarını hafifletir.
  • Varlık düzenleyici, ekibinizin projeleri sonuçlandırmak için dosyalardan videolara ve fotoğraflara kadar gerekli tüm varlıklara erişmesine olanak tanır.

8. MavSocial

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari_9

MavSocial, görsellere odaklanan bir sosyal medya yönetim platformudur.

MavSocial, tek bir gelen kutusundan tüm sosyal ağlarınızdaki hedef kitlenizle iletişim kurmanıza olanak tanır:

  • Sosyal konuşmaları, mesajları ve bildirimleri takip edin ve izleyin.
  • Ekip üyelerini bireysel mesajlara atayın.
  • Takipçi yanıtlarını ve yorumlarını ağa veya profile göre görüntüleyin.
  • Arama, sıralama ve etiketleme etkileşimlerini inceleyin.
  • Doğrudan bir yanıt gönderin, beğenin veya retweetleyin.

Görseller, sosyal medya katılımının önemli bir parçasıdır. MavSocial, fotoğraflarınızı ve videolarınızı ve bunların yanı sıra Stock Images Store’dan satın aldığınız her şeyi yüklemenize ve yönetmenize olanak tanır.

İçeriğinizi göndermeden önce filtreler ve metin katmanları ekleyebileceğiniz yerleşik bir fotoğraf düzenleme aracı bile var.

MavSocial ile bir veya daha fazla ağda kampanyalar oluşturabilir ve programınızı takvimde görüntüleyebilirsiniz. Oradan, gerekirse yayın tarihlerini ve saatlerini değiştirmek için içeriği sürükleyip bırakabilirsiniz.

Ayrıca bir RSS okuyucu içerir, böylece içeriğinizi ve diğer favori endüstri içeriğini çekebilir ve size neyi planlayacağınız konusunda fikir verebilir. İnternette gezinirken bir şey bulursanız, bunu takvime eklemek için kullanışlı Chrome uzantısını da kullanabilirsiniz.

MavSocial’ın yerleşik sosyal analitiği, sosyal içeriğinizin performansını izlemenizi sağlar. Grafik raporları PDF olarak dışa aktarma veya verileri CSV formatında indirme seçeneğiniz vardır. Raporları zamana, kampanyaya, ağa veya tek bir gönderiye göre çalıştırabilirsiniz.

9. Crowdfire

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari_10

Crowdfire’ın önemi iki özellikle ilişkilidir: makale seçimi ve resim seçimi. Sosyal medya pazarlama stratejinize karar verirsiniz ve binlerce kaynaktan içerik oluşturmayı Crowdfire’a bırakırsınız.

Crowdfire ayrıca Instagram için resimler oluşturma önerilerinde bulunur. Dahası, Shopify veya Etsy hesabınızı, WordPress veya Medium blogunuzu ve YouTube hesabınızı entegre ettiğinizde, Crowdfire bu bağlı ağların her birinden her güncellemeyi ve duyuruyu otomatik olarak alır ve bir sosyal medya gönderisi oluşturur. Ardından, tüm sosyal medya hesaplarınızda kolayca planlayabilir ve yayınlayabilirsiniz. Crowdfire ayrıca sosyal medya ölçümlerini izlemenize ve ölçmenize ve özel hazırlanmış raporlar oluşturmanıza olanak tanır.

10. Edgar

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari_11

MeetEdgar’ın sloganı, küçük işletmelere sosyal medya pazarlamalarını yönetmelerinde yardımcı olmaktır. Sosyal medya otomasyon aracı, paylaşmaya değer makaleleri ve blogları araştırır ve otomatik olarak post varyasyonları oluşturur. Edgar’ın durum güncellemelerini her zaman düzenleyebilir ve silebilirsiniz.

Ayrıca sınırsız bir içerik kitaplığı oluşturabilir ve kategoriye dayalı bir sosyal medya takvimi hazırlayabilirsiniz – Pazartesi günleri blog yazıları ve çarşamba günleri promosyonlar, gibi. Edgar daha sonra kitaplığınızdan otomatik olarak seçim yapar ve gönderilerinizi planlar.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin!

Önceki Yazı: Sosyal Medya Yönetim Aracı Kullanmanın Yararları

Sonraki Yazı: Kurumsal Şirketler İçin En İyi 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı