Skip to content

İnternette Reklam Vermenin En İyi 7 Yolu

İnternette-Reklam-Vermenin-En-İyi-7-Yolu

Arama Motorlarında Reklam Vermek

Dijital-Reklam-Calismalariniz-Yeterli-Mi_3

En sık kullanılan internet reklamcılık yöntemlerinden biri Arama Motoru Pazarlamasıdır (SEM) ve elbette Google reklam verme hepsinin başında geliyor.

Bu tür reklamların ana yararı, web sitenizin konumlandırmasını ücretli reklam yoluyla iyileştirmeye olanak sağlamasıdır. Bu şekilde, örneğin SEM teknikleri olsa da, ürünlerinizin, hizmetlerinizin veya içeriğinizin reklamını Google Ads reklamcılık hizmeti veya diğerleri aracılığıyla yapabilirsiniz. Reklamlarınız kullanıcının alakalı arama sonuçlarında görüntüleneceği için kullanıcılar sizi daha kolay bulacaktır.

Kullanım alanlarına gelince, arama motoru Google reklamcılığı en çok ana amacı web trafiği ve dönüşüm elde etmek olan reklam verenler tarafından kullanılır, çünkü bu tür reklamlarla ürünlerinizi arayan kullanıcılara ulaşırsınız. Ayrıca, en basit ve en verimli dijital pazarlama reklam tekniklerinden biridir.

Afiş (Banner)

Afişler, muhtemelen, çevrimiçi reklamcılığın en iyi bilinen şeklidir ve bunun çoğu, internette reklam verme alanında görünen ilk reklamlar oldukları içindir.

Farklı format, boyut ve tasarıma sahip reklamları bir web sayfasına stratejik olarak yerleştirmekten oluşurlar. İlanı tıklayan kullanıcılar seçtiğiniz siteye götürülecektir. Ancak sorun şu ki, günümüzde dijital reklamlara o kadar doymuş durumdayız ki, onlara neredeyse hiç dikkat etmiyoruz, bu nedenle, internette reklam vermek istiyorsanız, önce Google Ads veya sosyal ağlarda reklam verme gibi diğer dijital pazarlama seçeneklerini göz önünde bulundurmalısınız.

Bloglarda Reklam Vermek

Herhangi bir blogda görünen reklamlardan bahsetmiyorum – daha ziyade genellikle hikaye anlatımı ve markalı içerik yoluyla yapılan, bir deneyim, hikaye etrafında bir reklam yaratan bir tür dolaylı reklamcılıktan bahsediyorum.

Bu nispeten yeni bir internet reklam verme yöntemidir ve bu nedenle birçok işletme hala avantajların farkında değildir.

Bir tür işbirlikçi reklamdır ve potansiyelinden yararlanmak için, ürünleriniz veya hizmetlerinizden övgüyle bahsettikleri bir makale yazmaları karşılığında sektörünüzdeki liderleri değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda onlara ürünlerinizi ve hizmetlerinizi veya ikinizin de yararlanabileceği diğer şeyleri sunabilirsiniz.

Sosyal Ağlarda Reklam Vermek

Dijital-Reklam-Calismalariniz-Yeterli-Mi_1

Aslında, sosyal ağların çoğu, ister mesajları ve içeriği tanıtıyor ister belirli reklamlar oluştursun olsun, platformlarında doğrudan reklam oluşturma imkanı sunar. Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram ve YouTube bunlardan sadece birkaçı.

Sosyal medya reklamcılığı hedef kitlenizi segmentlere ayırmanıza izin verir ve bununla hangi grup insana ulaşmaya çalıştığınızı seçebilirsiniz. Sadece bununla değil, aynı zamanda promosyon mesajlarıyla daha fazla insana ulaşabilecek, daha üst sıralarda yer alabilecek ve başarılı sonuçlar elde etmek için daha fazla seçeneğe sahip olacaksınız.

Sosyal ağlardaki varlığınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, dijital pazarlama stratejinizi doğru çizmelisiniz. Bilinmek ve sosyal profillerinize ve web sitenize trafik çekmek sizin için iyi bir seçenektir.

E-Posta Pazarlama

Google Ads reklam verme yaygınlaşmadan önce uzun yıllar boyunca bu reklamcılık biçimi internete hakim oldu.

Aslında artık dijital reklamlara karşı bağışık hale geldiğimiz için doğrudan spam klasörüne gönderilen çok sayıda e-posta alıyoruz.

E-posta pazarlamasının bununla hiçbir ilgisi yoktur, bunun yerine çok daha ileri gider ve dijital pazarlama stratejinizin temel bir parçası olarak kabul edilebilir.

Bu, tolere edilebilir ve dostane bir internet reklam biçimidir, ancak bunu Google reklam verme gibi bir reklam biçimi olarak değil, dijital pazarlama stratejinizin bir parçası olarak düşünmelisiniz.

Video Reklamcılığı

Giderek daha fazla video içeriği tüketiyoruz ve bu da video reklamcılığını internet reklamlarının en iyisi yapıyor.

Viral videolar büyüyor ve sadece YouTube veya Vine gibi videolara ayrılmış sosyal ağlar bile var. Aslında, bu platformlar, ürün ve hizmetinizin reklamını yapmak için mükemmel bir hız olabilir. YouTube, Dailymotion, Vimeo ve Vine Video kullanarak video reklamlar web sitesine ve Google arama sonuçlarına bile yerleştirilebilirler.

Yeniden Pazarlama

Yeniden pazarlama, hem küçük hem de büyük reklam verenler için en iyi internet reklamcılık tekniklerinden biridir.

Bu sadece bir dijital reklam biçimi değil, web sitenizi daha önce ziyaret etmiş ancak herhangi bir dönüşümü tamamlamamış kullanıcılara gösterilecek kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturmanıza olanak tanıyan çok iyi bir özelliktir.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin!

Önceki Yazı: Dijital Reklam Çalışmalarınız Yeterli Mi?

Sonraki Yazı: İnternet Reklamlarında Başarılı Sonuçlar Elde Etmek İçin 8 İpucu