Skip to content

IGTV’den Nasıl Para Kazanılır?

IGTV’den Nasıl Para Kazanılır?

Hepinize merhaba. Öncelikle nasıl olduğunuzu sormak isterim. Umarız hepiniz iyi ve sağlıklısınızdır. Bu günlerde sizin kadar işletmenizin de sağlıklı ve iyi olmasını umuyoruz.

Her ne kadar bu süreçte işletmenizin kapıları kapanmış olsa da online üzerinden faaliyetlerinize devam edebilirsiniz. Online’da hedef kitleniz ile iletişim kurabilir ve istekleri hakkında anında haberdar olabilirsiniz. 

Aslında bu süreç her ne kadar bizleri olumsuz etkilemiş gibi görünse de gelecekte müşterilerinizle daha iyi ilişkiler kurmanızın temellerini de atmış oldu. 

Instagram Biçilmiş Bir Kaftan

Dışarı çıkamayıp online üzerinden alışverişe odaklanmamız ise gelecekte bu davranışın devam edeceğini bizlere gösterdi. Tüketici davranışının online’a odaklandığını gösteren belki de yüzlerce anket ve araştırma yapıldı. Hal böyle olunca online satış kanalları da büyük önem kazandı.

İnsanlar evlerinde ve tek aktif oldukları yer sosyal medya. Instagram, bu sosyal medya kanallarından yalnızca bir tanesi. Her yaştan kitleyi bünyesinde barındıran bu platform aynı zamanda bir pazar yeri haline geldi. Birçok işletme ve hatta bireysel üretici de burada yerini aldı. Zamanla daha fazla işletme ya da bireysel üreticinin bu gibi platformlarda yerini alacağını ön görebiliyoruz. 

Elbette bu zorlu süreç için sosyal medya kanalları da harekete geçti ve kendi içlerinde güncellemeler yaptı. Bu kanallardan birisi de daima kendini kullanıma göre güncelleyen Instagram oldu.

Etkileşimli Hikayeler Şimdi Instagram’da!

Etkileşimli Hikayeler Şimdi Instagram’da!

Pandemi ile mücadele evresinde Instagram, kullanıcılarına ve işletme sahiplerine yardım etmek istiyor. Bu amaçla yepyeni bir güncellemeyi de hayata geçirdi. Hatta bu da yeterli olmayınca birkaç yeniliği de bu güncelleme ile beraber bizlere sundu.

Güncellemelerinden bir tanesi gerçek veya finansal sonuçlar elde etmek amacıyla seçkin iş ortaklığı ile kurulum yapmak oldu. Böylelikle işletmeler kendi hikayelerini ve etkileşimli hikaye çıkartmalarını kullanabilme yeteneğini kazandı. 

Bir diğer yenilik ise hediye kartları, çevrimiçi siparis veya bağış gibi satın alma seçeneklerine ilişkin bağlantı paylaşmanız. Bu yenilik her ne kadar takipçilerinizin anında alışveriş yapmasını sağlamasa da satın almaya teşvik ediyor. 

Bu özelliğin bir diğer avantajı, takipçileriniz ya da destekçileriniz bu paylaşımınızı kendi hikayelerinde paylaşabilecekler. Dolayısıyla daha fazla sonuç almanız ve sözlerinizin yayılması hız kazanacaktır. 

Profilinize Destek CTA’ları Ekleyin

CTA yani “Call to Action” dediğimiz harekete geçirici düğmeler ekleyebilirsiniz. Kullanıcılar bu butonlara tıkladığı takdirde satın alma işlemini tamamlayabilmeleri için doğrudan seçtiğiniz platforma yönlendirilirler.

CTA’lar, profilinizde yer alan “Kişi” ve “Mesaj” gibi geçerli tıklanabilir seçeneklerin yanında yer alır.

Instagram Direkt Mesajlar Artık Masaüstünde!

Instagram Direkt Mesajlar Artık Masaüstünde!

Gençleri DM olarak tabir ettiği Direkt Mesajlar daha öncesine kadar yalnızca mobilde kullanılabiliyordu. Kaldı ki markalar artık Instagram üzerinden mesajlaşmaları kullanıcıları için iletişim kurmak adına sıklıkla kullanıyor. Bu özellik aslında neredeyse geçtiğimiz ocak ayından itibaren kullanılıyor. Hala farkında olmayanlar için de buradan duyurmuş olalım.

Instagram’ın bu yeniliği getirmesi aslına bakarsanız gerçekten çok büyük önem taşıyor. Çünkü sosyal medya yöneticileri, ellerinde olan hesapları masaüstünde daha rahat kullanabiliyor. Gelen mesajlara böylelikle daha hızlı yanıt verebiliyorlar. 

IGTV Sayesinde Para Kazanma Devri

İçerik üreticileri, bir diğer adıyla Influencerlar gittikçe anlam kazanıyor. Influencer Marketing dediğimiz pazarlama yöntemi de işte tam bu anda devreye giriyor. Bu pazarlama yönteminde karşılıklı kazanma söz konusu. Şöyle ki, siz bir üretici olarak markanızın kimliğine uygun bir influencer ile anlaşıyorsunuz. Onun kitlesi size müşteri olarak dönerken siz de içerik üreticisine yayını için ona destek oluyorsunuz.

Asıl konumuza dönecek olursak, Instagram IGTV’de yayın için reklamlarını test etmeye başlamıştı. İçerik üreticileri aynı YouTube’da olduğu gibi IGTV üzerinden yapacakları reklam yayınlarından da %55 pay alacaklar. Henüz test aşamasında olan bu yenilik için kısa bir süre sonra kullanımda olacak.

Eğer kitlenizin Instagram’da olduğuna inanıyor ve diğer sosyal medya kanallarına göre burada daha karlı olacağınızı düşünüyorsanız bu sizin için harika bir haber olmalı. Neredeyse 1 milyar kullanıcıya sahip olan Instagram’ın getirmiş olduğu bu yenilik devrim niteliğinde desek mübalağa etmiş olmayız herhalde.

Son Olarak Karşınızda Veri İndirme Özelliği

Son Olarak Karşınızda Veri İndirme Özelliği

Hem Facebook hem de Instagram’da geçerli olacak olan veri indirme özelliği de birkaç aydır kullanılıyor. Bilmeyenleriniz için konuyu biraz daha açalım.

Instagram’da yer alan “Verilerinizi İndirin” aracı, etkileşimleriniz hakkında size bilgi verecektir.

Biraz daha ayrıntılı bilgi verelim. Keşfetinizde gördüğünüz gönderiler sizce tesadüfi mi? Asla değil. Verileri indirme aracı ile hangi kategorilerde daha çok vakit geçirdiğinizi görebileceksiniz. Aynı zamanda keşfette neden bu gönderileri gördüğünüzün de bilgisini alacaksınız.

Ulaştığınız bu verilerle beraber daha alakalı reklamlar çıkmanız mümkün. Sonuç olarak kullanıcılarınız hakkında derinlemesine bilgi alacaksınız. Böylelikle organik paylaşımlarınız ile dikkatleri üzerinize çekerek daha çok kazanç elde etmeye başlayacaksınız.

Zamanla Değerleniyoruz

Bu zor günler bize gösterdi ki insanlara kesintisiz olarak ulaşmanın tek yolu internet. Belki bu süreçte hobilerinizi birer gelir kaynağı olarak görmeye başladınız. Sonuç olarak da sosyal medya ile işe başladınız. İlk satışınızı yaptınız mı? Yapmadıysanız endişe etmeyin. Yaptıysanız da bunun zamanla artacağını unutmayın.

Gördüğünüz üzere iyi günde ve kötü günde sosyal medya kanalları daima sizin yanınızda ve sizler için kendini geliştirmekte. Hal böyle olunca bir de işi profesyonellere emanet ederseniz neler olabileceğini az çok hayal edebilirsiniz. Hayallerinizin çok olan kısmını gerçekleştirmek için Webolizma olarak biz daima yanınızdayız. Bizimle iletişime geçebilir ve gelecek günlerde bir kahvemizi de hatırımız olması açısından içmeye gelebilirsiniz.