Skip to content

Günümüzün En Çok İzleneni YouTube

Günümüzün En Çok İzleneni YouTube

Teknolojinin gün geçtikçe daha da gelişmesiyle dijital dünya her alanda üstünlüğünü gösteriyor. İlk çıktığı zamanlarda milyonları ekran başına toplayan televizyon bile artık popülerliğini yitiriyor. Mobil kullanımının hızla artması ve üretilen içeriklerin dijital ortamda sergilenmesi sonucu elimizde televizyondan daha önemli bir kanal var; YouTube.

YouTube her gün neredeyse bütün televizyon kanallarının izlenme oranlarından çok daha fazla bir şekilde tekil kullanıcılar tarafından ziyaret ediliyor. Bu açıdan düşünüldüğünde YouTube’da bulunmak tek kanal aracılığı ile neredeyse milyonlarca kişiye ulaşmak anlamına geliyor. “Peki sadece YouTube’da bulunmak yeterli mi?” diye sorarsanız eğer; bizce değil.

Günümüzün En Çok İzleneni YouTube

“ARTIK HERKESİN BİR KANALI VAR.”

YouTube sahip olduğu milyonlarca kullanıcının yanı sıra bir o kadar da fazla içerik barındırıyor, o yüzden bu okyanusta kaybolmak oldukça mümkün. Bu durumla karşılaşmamak için Youtube’da olabildiğince aktif bir şekilde bulunmalı ve içeriklerinizi ön plana çıkartmalısınız. Bunun yolu da Google Ads’in YouTube Reklamları.

Google Ads reklamlarından en etkilisi olduğunu düşündüğümüz YouTube Reklamları, videolu anlatımla içeriği daha ilgi çekici şekilde aktarıyor olmasından dolayı dönüşümü en hızlı yakalayabildiğimiz araçlardandır.

YouTube Reklamlarında da, daha önceki yazımızda bahsetmiş olduğumuz reklam türlerinde kullanılan detaylı hedeflemeler mevcut. Bu reklam türünde de reklamınızı tam olarak ulaşmak istediğiniz insanların izlediği videoların önüne yerleştirebiliyorsunuz. Bunu yapıyor olmanın en büyük avantajlarından bir tanesi de ulaşmak istediğiniz hedef kitlesinin karşısına direkt satış yapıyormuş gibi video içerikle çıkmaktır. Google’ın açıklamış olduğu bir veriye göre de; en fazla dönüşümün gerçekleştiği video reklam içeriği genelde direkt olarak kullanıcıya hitap eden reklamlardır. Trivago reklamları bu düşüncemiz için çok güçlü bir örnek.

Günümüzün En Çok İzleneni YouTube

YouTube’da reklamlarınız farklı şekillerde kullanıcılarla buluşabilir. Bunlardan bir tanesi Yayın İçi Reklam Yerleştirmedir, bu yerleştirme türünde reklamlarınız videonun önünde, arasında veya sonunda gösterilir. Bir diğer yayın şekli ise Görüntülü Yerleştirmedir. Bu yöntemde ise reklamlarınız Youtube içerisindeki arama sonuçlarında veya video izleme esnasında sağ taraftaki sıralamalar arasında gösterilebilir.

Günümüzün En Çok İzleneni YouTube

YouTube Reklamları sağladığı bu avantajlara ek olarak maliyet açısından da reklamverenin yanında. YouTube’da sadece reklamlarınız tamamen izlendiğinde ödeme yaparsınız! Reklamınız tamamen izlenmezse ve atlanırsa para ödemezsiniz. Ayrıca reklamınız bir süre izlenir ve reklam tamamlanmadan atlanırsa bile hiçbir ücret ödemeden kullanıcıya kendinizi göstermiş olursunuz. Bu noktada kullanılan araç video içerik olduğu için izleyicilerin dikkatini çekmek diğer reklam türlerine kıyasla daha kolaydır.

Günümüzün En Çok İzleneni YouTube

Google Arama Ağı Reklamları insanlar bizi arıyorken ulaşılabilir olmak, Görüntülü Reklamlar ise insanlar bizi aramıyorken bile onlara ulaşmak açısından dijital alanda kullanılması gereken reklam türleridir; fakat ek olarak YouTube Reklamları kullanarak daha hızlı etkileşimler almak da çok mümkün. Dikkat çekici ve harekete geçirici içerikler oluşturarak ulaşmak istediğiniz insanlara dokunup hizmetinizi veya ürününüzü onlara gösterebilirsiniz. Satışlarınızda artış olacağı tartışmasız bir gerçektir.