Skip to content

Google Tag Manager Kullanımı İçin 10 Neden

Google Tag Manager Kullanmanız İçin 10 Neden

Her şeyden önce Google Tag Manager’ın ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bilenler için bilgi pekiştirmesi, bilmeyenler için ise faydalı bir bilgi olacak şekilde Google Tag Manager’ı anlatalım.

Google Tag Manager (GTM), yazılımsal işlevlerinizi tek bir sistem üzerinden yürütmenizi sağlayan bir araçtır. Web siteniz ya da uygulamanızda pazarlama veya ölçümleme hakkında birçok veriye ulaşmanız artık daha pratik bir hale geldi diyebiliriz. 

Neden Google Tag Manager Kullanmalıyız?

Neden Google Tag Manager Kullanmalıyız?
Neden Google Tag Manager Kullanmalıyız?

GTM hayatımıza girdikten sonra yapabileceğimizin sınırları çok daha belirsiz bir hal aldı. Ama biz yine de asıl nedenleri sıralayalım:

  1. Google Sheet’e veri gönderilebilir, istenilen sonuçları orada görebiliriz.
  2. Adblock kullanan ziyaretçilerinizi kolayca tespit edebilirsiniz.
  3. Kolayca cookie (çerez) tutabilirsiniz.
  4. Sitenizin herhangi bir alanında yer alan CSS ve HTML yapısına GTM sayesinde müdahale edebilirsiniz. Bunun faydası ise yazılım geliştiriciler yeni bir sürüm çıkarmalarını beklemeye gerek kalmadan hızlıca aksiyon alabilirsiniz.
  5. Siteniz için lightbox üretebilirsiniz. Böylelikle e-posta toplama ya da anket yapma şansınız olacaktır. Eğer bunu da sitenizin CSS ve HTML yapısına uygun bir modelde uygularsanız müthiş bir görüntü elde edebilirsiniz.
  6. Sitenizde yer alan herhangi bir banner alanına CMS’e ihtiyaç duymadan müdahalede bulunabilirsiniz.
  7. Yalnızca Google Analytics’e değil, Yandex Metrica gibi diğer ölçümleme araçlarına da veri akışı sağlamanız mümkün.
  8. Google Ads ile alakalı olan yeniden pazarlama, dinamik yeniden pazarlama ve dönüşüm gibi aksiyonları GTM üzerinden tetiklemeniz mümkün olacaktır.
  9. Facebook’a bilgi göstermek istediğiniz zamanlarda Facebook Pixel’de kullanacağınız parametreler aracılığı ile GTM hızla yardımınıza koşacaktır. Tetikleyebileceğiniz durumlar arasında sepete ekleme, içerik gösterimi ya da tamamlanan ödeme gibi durumlar yer almaktadır.
  10.  Üçüncü parti araçları olarak isimlendirilen Criteo, Hotjar ve Google Optimize’ı GTM üzerinden tetikleyebilirsiniz. Başka veri gönderdiğiniz reklam platformu ya da veri yönetim platformu varsa bunları da kullanabilirsiniz.

 

Tüm bunlar Google Tag Manager’ın yapabilecekleri arasından sadece birkaçı. “Benim bunları öğrenmeye ne zaman vaktim olacak?” “Kolay gibi duruyor ama vakit ayırmam mümkün olur mu?” gibi endişelere kapılıyorsanız lütfen sakin olun. Webolizma ailesi size her konuda destek olduğu gibi bu konuda da desteğini sunacaktır. 🙂