Skip to content

Google My Business ile Bir İşletme Hesabı Nasıl Sahiplenilir?

Google-My-Business-ile-Bir-Isletme-Hesabi-Nasil-Sahiplenilir-1

Google’da işletmenizi sahiplenmek, yeni müşterilere ulaşmanın en kolay yollarından biridir, ancak girişinizden en iyi şekilde yararlanmak için bazı en iyi uygulamaları izlediğinizden emin olmanız gerekir.

Bilgilerinizin Doğru, Kapsamlı ve Güncel Olmasını Sağlayın

Yerel arama sonuçları, aramalar için en alakalı sonuçları destekler.

Girişinizin işletmenizin ne yaptığını, nerede olduğunu ve işletmenizin sunduğu mal ve / veya hizmetleri nasıl elde edebileceklerini anlattığından emin olun.

Google Benim İşletmem girişinizin birçok farklı kısmı vardır, bu nedenle temel işletme bilgilerinizle başlayalım:

  • İsim&Soyisim
  • Adres
  • Telefon Numarası
  • İnternet Sitesi
  • Açıklama
  • Kategori
  • Öznitellikler

Google My Business, girişe başlamak için adınızı, adresinizi ve telefon numaranızı (NAP olarak bilinir) ister.

Webolizma-Google-My-Business_12

Bu bilgiler Google Arama ve Haritalar tarafından indekslenecek ve yerel SEO’nuz için bir temel oluşturacaktır. Bilgileriniz şu anda web sitenizde listelenenlerle tutarlı olmalıdır. Bilgilerdeki tutarsızlıklar, arama sıralamanızı olumsuz yönde etkileyecektir.

Adresinizi girerken, haritadaki doğru koordinatlarla eşleştiğinden ve web sitenizde verilen posta kodunu (5 basamaklı – tireli 9 basamaklı kod) dahil ettiğinizden emin olun.

NAP sağladıktan sonra, girişinizin iki önemli parçasına odaklanabilirsiniz: işletme kategoriniz ve şirket özellikleriniz.
Bu alanlar, ne tür bir iş yürüttüğünüz konusunda spesifik olmanızı gerektirir.

Anahtar Kelimeleri Dahil Edin

Tıpkı geleneksel web sitesi SEO’su gibi, Google da arama sonuçlarını sunmak için çeşitli sinyaller kullanır.

İşletme girişinize önemli anahtar kelimeler ve arama ifadeleri eklemek, özellikle işletme web siteniz doğrudan GMB listenizde listelendiği için inanılmaz derecede yardımcı olacaktır.

Bunları işletme açıklamasında ve hedef kitlenize her Yerel Gönderi yayınladığınızda kullanın.

İşletme kategorinizi ve niteliklerinizi eklerken anahtar kelime stratejinizi göz önünde bulundurmalısınız. Yine de dikkatli olun. Girişinizi anahtar kelimelerle doldurmanızı tavsiye etmiyorum. Google My Business bu tür davranışları yasaklar.

Özel Nitelikleri Kullanın

GMB’nin daha yeni özellikleri, engellilerin sahip olduğu veya kadınların liderliğindeki işletmelerin profillerinde vurgulanmasına izin veriyor.

Ayrıca nitelikler, işletme sahiplerinin, seçtikleri işletme kategorisinden anlaşılmayabilecek şekillerde işletmelerinin yeteneklerini genişletmelerine olanak tanır.

Webolizma-Google-My-Business_13

  • Restoranınızın verandası veya oturma alanı var mı? Çocuklara uygun mu?
  • Apartman kompleksinizdeki olanaklar nelerdir? Tenis kortları? Kapalı havuz?
  • Kahve dükkanınız ücretsiz wi-fi sunuyor mu?

Bu özellikler, müşterilerinizin sahip olması muhtemel soruları yanıtlamak ve işletmenin yeteneklerini ve tekliflerini daha iyi anlatmak için eklenebilir.

Ardından, ‘mağaza veya ofis gibi müşterilerin ziyaret edebileceği bir konum eklemek’ isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Bu, değerli bir bilgidir, çünkü birçok işletme hizmet bölgesi işletmeleri olarak faaliyet gösterir. Bu örnekler için, işletmenin belirli konumu Google Haritalar’da görünmeyecektir.

Belirli bir hizmet bölgesinde faaliyet gösteren ve gerçek fiziksel konumun Haritalar’da görünmesini istemeyen işletmeler için, işletmeyle ilgili hizmet alanlarını seçin.

Ardından, iletişim telefon numarası ve mevcut web sitesi URL’si dahil olmak üzere işletmenin iletişim bilgilerini ekleyebilirsiniz.

İşletme Çalışma Saatlerini Doğru Tutun

Webolizma-Google-My-Business_3

Çalışma saatlerinizi belirtmeniz önemlidir, ancak her değiştiğinde bunları güncellemek de aynı derecede önemlidir.
Google, tatiller ve diğer özel etkinlikler için saatleri özelleştirme olanağı sunar.

Sitenizin doğru ve kullanıcıları mutlu etmesi için her zaman güncellenmelidir.

İnsanların mesai saatleri içinde gidebilecekleri gerçek mekanda faaliyet gösteren bu konuma sahip işletmeler için, iş adresini yanına eklemelisiniz.

Adres belirlendikten sonra, Google My Business ‘Müşterilere bu konumun dışında da hizmet veriyor musunuz?’ Diye soracaktır. Cevabınız evet ise, aynı hizmet bölgesi iş ayrıntılarını inceleyebileceksiniz.

Fotoğraflar

Bir resim binlerce kelime konuşur.

İşletmenizin ve hizmetlerinizin fotoğrafları, GMB listenizin en üstünde yer alır ve restoran veya otel gibi görünümün önemli olduğu bir işiniz varsa daha da önemlidir.

Webolizma-Google-My-Business_14

GMB listenizdeki fotoğraflar, işletme sahibi veya işletmenin müşterileri tarafından yüklenebilir.

Temel bilgileriniz tamamlandıktan sonra, girişinizin görsel yönüne geçebilir ve kişiselleştirebilirsiniz.

Müşterilerinizin işletmenizi ararken fark edeceği ilk şey? Profil resminiz.

Fotoğraf olmadan hiçbir liste tamamlanmaz.

Bir Synup araştırması , ‘Fotoğraflı girişlerin saygın kabul edilme ve%35 daha fazla tıklama alma olasılığının 2 kat yüksek olduğunu’ buldu.

Google My Business, işletmenizi sergilemek için bir profil fotoğrafı, kapak fotoğrafı ve video yüklemenizi önerir.

Müşterilerinizi işletmenizle etkileşimlerinin fotoğraflarını eklemeye teşvik etmek, girişinizde kullanıcılar tarafından oluşturulmuş bol miktarda içerik galerisi sağlayabilir.

Yeni 360 derece veya sanal turu kullanmak, müşterilerinize işletmenizi göstermenin başka bir harika yoludur ve evlerinden çıkmadan önce deneyimlemelerine olanak tanır. Bu, restoranlar ve oteller gibi işletmeler için son derece iyi çalışır ve müşteriniz gelmeden önce atmosferi değerlendirir.

Google My Business Listenizi Doğrulama

Tüm bilgileri girdiyseniz artık Google My Business girişinizi doğrulamanız gerekiyor.

Bu, beş iş gününe kadar süren posta kartı ile posta yoluyla yapılır. Google size girişinizi doğrulamak için kullanacağınız bir doğrulama kodu posta kartı gönderecek ve işletmeniz resmi olarak yayına girecektir.

Alternatif olarak, e-postanızla hesabınızı doğrulayabilirsiniz. Bu doğrulandıktan sonra Google, işletme girişinizin meşruiyetini tanıyacak ve işletmenizi arama sonuçlarında daha üst sıralara yerleştirmeye başlayacaktır.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin!

Önceki Yazı: Google My Business Nedir? Benim İşletmem

Sonraki Yazı: Google My Business Daha Fazla Satış İçin Nasıl Optimize Edilir?