Skip to content

Google Keşif Kampanyalarını Neden Kullanmalısınız?

Google-Kesif-Kampanyalarini-Neden-Kullanmalisiniz

Yıllardır reklam verenler, aramalara ve amaca dayalı bir şeyler sunması için Google’a güvenerek, kitleleri ve ilgi alanlarını sosyal ağlara bıraktı.

Discovery Ads, Google evreninde birden çok yüzeyde gezinirken öncelikle hedef kitlenin ilgi alanlarına odaklanarak tüm bunları değiştirir. Hedefleme, görüntülü reklam kampanyalarında da bulunan davranışsal grupları kullanarak bunu yansıtır.

Google Ads, dönüşüm hunisinin en yüksek reklam bütçesinden payını alma arayışında Discovery reklamlarını kullanıma sundu ve kısa süre önce bunları dünya çapında kullanıma sundu.

Facebook ve Instagram gibi platformlarda huni maliyetlerinin sürekli artmasıyla birlikte, Discovery yerleşimi bütçe için değerli bir rakip.

Google+’nın sona ermesiyle, birkaç yıldır birçok medya alıcısı, Google’ın bu arenada rekabet etmeye çalışmak için havlu atıp atmadığını merak etti. Google Discovery, öyle olmadığını ve dahası, çalışması için mutlaka bir sosyal ağa ihtiyaçları olmadığını gösteriyor.

Discovery Reklamlar Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

1. Discovery Reklamlar Sürükleyici ve Etkileşimlidir

Görüntülü Reklamcılık, Alışveriş ve YouTube’a ek olarak, Google reklam verenleri artık potansiyel müşterilere somut resimler göstermenin ve ürünleri hakkında görsel hikayeler anlatmanın başka bir fırsatını bulacak.

Discovery reklamlarından yararlanan reklam verenler, ürün veya hizmetlerinin tek bir görüntüsünü veya kaydırılabilir bir biçimde birden çok görseli sergileme olanağına sahip olacak. Google burada Facebook’un oyun kitabından bir sayfa çıkarıyor. Facebook, yıllardır, reklam verenlerin pasif tarayıcıları çekici görsel yaratıcılıkla meşgul etmelerine ve dönüşüm hunisinin tepesine nitelikli trafik çekmelerine izin verdi. Reklam verenler artık aynı şeyi Google’da da yapabilirler. Kitle hedefleme, daha geniş erişim ve ilgi çekici görsel yaratıcılıkla bir marka hikayesi anlatma ve nitelikli yeni potansiyel müşterileri çekme becerisinin bir kombinasyonu bunların başında geliyor.

2. Makine Öğrenimi, Discovery Reklamlarında Önemli Bir Rol Oynar

Reklam verenler Discovery reklamlarını ayarlamaya gittiklerinde, bir açılış sayfası URL’si, en az bir resim, bir logo ve en fazla beş başlık ve beş açıklama girecekler.

Bu noktadan sonra Google, potansiyel müşterilerinize başlıklarınızın, açıklamalarınızın ve resim reklamınızın en iyi kombinasyonlarını sunmak için makine öğrenimini kullanacak (en iyi performans gösteren yerleşimlerde). Duyarlı arama ağı reklamları kalıbında, Google’ın reklam optimizasyon sürecini, reklam verenlerin daha alakalı reklam öğeleri ve mesajlarla (hepsi gizlilik standartlarını korurken) daha alakalı kullanıcıları hedeflemesi için otomatikleştirmeye çalıştığı başka bir yoldur. İyi tutturulması gereken bir denge olduğu doğru, ancak reklam verenler, Google’ın algoritmasından bir kez daha yararlanma ve tıklamaya değer reklamları daha gösterme fırsatından yararlanmalıdır.

3. Google Keşfet Artık Reklamlara Hazır

Google-Discovery-Ads-Kesif-Reklamlari_3

Yerleşimlerden bahsetmişken, Discovery reklamları nerede yayınlanacak?

Google’ın Discovery reklamlarıyla yükselişte olduğu gerçeği size iki şeyi anlatmalı: Biri, reklam verenler için iyi bir fırsat ve ikincisi, Google için önemli bir reklam biçimi olacak. Discovery reklamlarının Google için önemli olmasının nedeni, onlara Google Discover’dan para kazanmaları için tamamen benzersiz bir yol sunmasıdır ve bu, Google Feed’in geçtiğimiz yıl yerini almıştır.

Google Keşfet Nedir?

Google Keşfet, Google ana sayfasının mobil sürümüne ek olarak Google’ın iOS ve Android uygulamasının ana sayfasında gösterilen bir özet akışıdır.

Sizinle alakalı içeriği görmek için Keşfet yayınınızı kişiselleştirebilirsiniz. Arama Ağı Reklamlarının aksine, bu Keşfet reklamlarını görmek için herhangi bir arama sorgusu girmenize gerek yoktur.

Google’ın algoritması, insanları etkinliğe göre kitlelere ayırır ve kendileriyle ilgili reklamları bireyler olarak gösterir.
Google, arama davranışındaki üç temel değişiklikle mücadele etmek için Keşfet’i tanıttı: yanıtlardan seyahatlere, sorgulardan sorgusuza ve metin tabanlıdan görsel olarak ilham vericiye geçiş. Kullanıcılar, bir içerik parçası onlara hitap ettiğinde veya gelmediğinde “daha fazla/daha az” şeridi değiştirme olanağına sahip olur ve bu da Google’a, akışı belirli bir kullanıcının zevklerine ve özelliklerine göre daha da özelleştirmek için makine öğrenimini kullanma yeteneği verir.

Discover, şu anda dünya çapında 800 milyon kullanıcıya ulaşıyor. Bu, yalnızca altı aydır ortalıkta olduğu gerçeği göz önüne alındığında oldukça korkunç bir sayı. Bu, reklam verenlerin hedeflemesi için tamamen yeni bir potansiyel potansiyel müşteriler havuzudur.

4. Discovery Reklamların Erişimi Keşfet’in Ötesine Geçiyor

Erişimden bahsetmişken: Reklam verenlerin Discovery reklamlarından yararlandıklarında erişebilecekleri yalnızca Discover’ın 800 milyon global kullanıcısı değil. Ayrıca, YouTube’un mobil ana sayfa akışında ve G-Mail’in sosyal ve tanıtım sekmelerinde Discovery reklamları da sunabilecekler. Üç yerleşime de bir bakış:

Keşif reklamları yereldir ve özet akışı içindedir; YouTube, resminizin, başlığınızın ve açıklamanızın üstünde ek bir CTA banner’ına izin verir. Çok kanallı yerleşimler, daha fazla erişim ve potansiyel potansiyel müşteriler havuzunuzun üzerine atılacak daha büyük bir ağ anlamına gelir.

5. Yeni Kampanya Türü, Aynı Hedefleme

Discovery reklamlarının Google için önemli olacağının bir başka göstergesi: Kendi kampanya türü vardır. Bu nedenle, Discovery reklamlarını kullanmak istiyorsanız bir Discovery kampanyası yürütmeniz gerekir. Yine, bu oldukça tak ve çalıştır işlemidir – kampanya türünüzü seçtikten sonra, yalnızca reklam öğenizi yüklüyor ve giriyorsunuz. Google, reklamlarınızın birden çok yerleşimde optimizasyonunu ve dağıtımını gerçekleştirir.

Daha önce bahsettiğim gibi: Discovery reklamları aramada değil beslemelerde yaşadığından, arama amacı burada oyunda olmayacak. Bu temelde kötü değil – sadece o ticari niyetin bir kısmını kaybettiğiniz anlamına gelir, yani stratejiniz farklı olacaktır. Discovery reklam, reklam verenlerinin emrinde, Görüntülü Reklamcılıkta geleneksel olarak kullanılabilen aynı kitle hedeflemesinin büyük bir kısmı – pazardaki, ilgi alanları ve yeni oluşturulmuş özel kitleler – olacaktır.

Google Discovery Kampanyalarını Ne Zaman Kullanmalısınız?

Desteklenen Bir Pazarlama Hedefi Aracılığıyla Reklamlarınızla Dönüşümleri Geniş Ölçekte artırın – Örneğin, bu reklamları satışları, haber bülteni kayıtlarını veya daha fazla site ziyaretini artırmak için kullanabilirsiniz.

Reklamlarınızla Yeni Tüketicilere Ulaşın – Örneğin, Google’ın yayınlarında görsel açıdan zengin, çekici Discovery kampanyalarını paylaşarak potansiyel tüketicilerin yeni ürünler satın almaya açık olduklarında ilgilerini çekebilirsiniz.

En Değerli Müşterilerinizle Yeniden Bağlantı Kurun – Örneğin, markanızı zaten bildiklerinde ve sitenizi daha önce ziyaret ettikleri veya sizden satın aldıkları için markanızla yeniden etkileşime girme olasılıkları yüksek olduğunda, müşterilerin harekete geçmesini sağlayabilirsiniz.

Aşağıdakiler, bu kampanyaların bazı temel faydalarıdır:

  • Tek bir Discovery kampanyasıyla ideal müşterilerinize geniş ölçekte ulaşabilirsiniz.
  • Google’ın sıra dışı müşteri niyet anlayışından yararlanarak çekici, daha alakalı reklamlarla müşteri etkileşimini artırabilirsiniz.
  • Google mülklerinde yerel olarak görsel olarak çekici reklamlar yayınlayarak daha az çaba ve zamanla kitlenin ilgisini çekebilir ve harekete geçebilirsiniz.
  • Reklam performansı hedeflerinizi gerçekleştirmek için teklif seçeneklerini otomatikleştirebilirsiniz.

Google Ads’de birçok farklı reklam ve kampanya türü vardır. Discovery kampanyaları, reklam verenler için en yeni tekliflerden biridir. Farklı PPC reklam türlerini test etmek, mevcut reklam envanterinizi genişletmek veya yeni bir promosyon için entegre bir kampanya yürütmek istiyorsanız, Discovery reklamlarını denemeye değer!

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin! Önceki yazılar:

Google Discovery Ads: Keşif Reklamları Nedir?

Google Discovery Kampanyaları Nasıl Oluşturulur ve Optimize Edilir?