Skip to content

Google Alışveriş Reklamları Nasıl Verilir?

Google Alışveriş Reklamları Nasıl Verilir?

2010’daki lansmanlarından bu yana, Google alışveriş reklamları, e-ticaret pazarlamasının önemli bir parçası haline geldi ve geleneksel PPC reklamlarından daha etkili olduğunu kanıtladı. 2018’in ilk çeyreğinde, perakende arama reklam harcamalarının %76,4’ü Google Alışveriş Reklamlarına yönlendirildi.

Son birkaç yılda, Google Alışveriş Reklamları, birçok işletme için karlı bir pazarlama kanalına dönüşmüştür. Google’ın güncellemeleri ücretli pazarlama ortamını önemli ölçüde değiştirdi ve zaman içinde Google Alışveriş’i isteğe bağlı bir satış taktiğinden, dünya çapındaki e-ticaret işletmeleri önemli bir reklam biçimine dönüştürdü.

Google Alışveriş Reklamları iki ana yerde görünür: Google Alışveriş’te ve kullanıcı bir ürünü aradığında arama sonuçlarının en üstünde. Reklamlar ayrıca görsel aramalarda da görünebilir.

Sonuç olarak, Google Alışveriş Reklamları çok daha fazla görünür olma ve büyüme anlamına geliyor. Bu reklamlar birçok işletme sahibi için, marka bilinirliğinin artırılmasının ve rakiplerinden daha iyi performans göstermenin anahtarıdır. Google Alışveriş Reklamlarının işletmeniz için uygun olup olmadığı konusunda kararsızsanız, sizi ikna edebilecek beş avantaj içeriğimizde.

Ürünlerinizi ve Markanızı Google Alışveriş Spotuna Yerleştirin 

Ürünlerinizi ve Markanızı Google Alışveriş Spotuna Yerleştirin 
Ürünlerinizi ve Markanızı Google Alışveriş Spotuna Yerleştirin

İster küçük bir işletmeye, ister yeni kurulmuş bir markaya sahip olun, arama motoru sonuç sayfalarının üst kısmında görünmek, tüketicilerin ürünlerinizi satın almasına yardımcı olur. Müşterileriniz sizi Google’da bulabilmek için işletmeniz veya markanıza aşina olmak zorunda değil, çünkü ürünleriniz Google’ı kullanıcının arama anahtar kelimeleriyle eşleştiğinde görünebilir.

Google Alışveriş Reklamları, ürünlerinizin organik arama sonuçlarının üstünde görünmesini sağladığından, markanızın çevrimiçi görünürlüğünü kolayca ve etkili bir şekilde genişletebilirsiniz. Bu reklamların olası müşterileri işletmenize eşleştirmede bu kadar iyi olmasının nedenlerinden biri, ürünlerinizin müşterinin anahtar kelimelerine göre gösterilmesidir. Bu, ürünlerinizin zaten sattıklarınızla ilgilenen kullanıcılara sunulduğu anlamına gelir.

Google Alışveriş Reklamlarınız, Metin Tabanlı Reklamlarınızdan Daha İyi Performans Gösterir

Giderek daha fazla sayıda perakendecinin, pazarlama bütçelerinin büyük bir kısmını Google Reklamları’na metin reklamlar üzerinden ayırmasının bir nedeni var. Resim özellikli Google Alışveriş Reklamınızı satın alan bir tüketici yüksek bir satın alma hedefi gösterdiğinden, reklamların daha yüksek bir dönüşüm oranına sahip olması şaşırtıcı değildir. Araştırmalar, Google Alışveriş Reklamlarının % 26 daha yüksek dönüşüm oranları sağladığını ve metin reklamlardan% 23 daha düşük bir tıklama başı maliyete sahip olduğunu gösteriyor.

Daha iyi bir yatırım getirisi, özellikle pazarlama ve reklamcılıkta iş dünyasında her zaman bir avantajdır. Bunlar genellikle çok belirsiz sonuçlara sahiptir. Bir müşteri ürününüzü aramıyorsa, reklamınız gösterilmez; bu kadar basit.

Google Reklamlarından Daha Nitelikli Teklifler Alın

Google Reklamlarından Daha Nitelikli Teklifler Alın
Google Reklamlarından Daha Nitelikli Teklifler Alın

İlgili ürün bilgilerini sağlayarak, Google Alışveriş Reklamları, potansiyel müşterilerinizin kalitesini yükseltmenize yardımcı olur. Alışveriş yapanlar bilinçli bir satın alma kararı almak ister ve görsel olarak ortaya çıkaran, bilgi bakımından zengin reklamları ziyaret eden ziyaretçiler ürün sayfanızda satın alma niyetiyle bulunur.

Google Alışveriş Reklamları ile müşteri, web sitenize ulaştığında, reklamda ürününüz hakkında zaten biraz aşina oldukları bilgileri görebilir. Reklamlar; ürün fotoğrafınız, fiyatınız, marka adınız ve ürün yıldız derecelendirmenizden oluşur. Markanızın adını tanımayan müşterilerin; fotoğraf, derecelendirme ve fiyat bazında tıklamaları muhtemeldir.

Reklamın tıklanması müşteriyi doğrudan ürününüze getirir. Ne bekleyeceklerini zaten bildikleri için, geri çıkma olasılığı daha düşüktür. Kullanıcı sayfada en az birkaç dakika geçireceği için (ürünü sepetine ekleyerek vb.), müşteriyi çevrimiçi mağazanızı keşfetmeye ve tekrarlayan bir müşteri haline getirme şansına sahipsiniz. Bunu, ilgi çekici tasarım, teklif kutuları veya diğer dikkat çekici yöntemlerle yapabilirsiniz.

Google Alışveriş’i Yönetmek Çok Daha Kolaydır

Google Alışveriş Reklamları çok basittir ve anahtar kelime işlemini tamamen ortadan kaldırır. Anahtar kelimeler için teklif vermek yerine, Google, ürün feed’inize göre hangi anahtar kelimelerin alakalı olduğuna karar verir.

Google Alışveriş Feed’inizi Google Merchant Center hesabınızda ayarlayabilirsiniz. Çevrimiçi mağazanızı Google Alıveriş’in API’sine bağlayan bir uygulamayı kullanarak ürün verilerini doğrudan Google’a çekebilirsiniz. Örneğin, 3dcart’ın Otomatik Google Alışveriş Yayını uygulaması ürün verilerini toplayacak ve ardından ürünlerinizi ayarlamak için Google Merchant Center hesabınıza gönderecektir. Veriler, ürün resimlerini, dereceleri ve diğer bilgileri içerecek şekilde doğru bir şekilde yapılandırılacaktır.

Google Alışveriş Reklamları İle Daha Geniş Kapsamlı Erişimden Yararlanın

Google Alışveriş kampanyalarında, reklamlarınızın tek bir sorgu için birden fazla kez görünme potansiyeli vardır.

Google, ürünlerinizi gösterecek anahtar kelimeleri de seçtiğinden, ürünlerinizin tahmin etmemiş olabileceğiniz ilgili anahtar kelimeler için görünmeye başladığını fark edebilirsiniz. Kesin bir eşleşme gerekli değildir ve Google, eşanlamlıları doğru kullanma konusunda daha akıllıca davranmaktadır. Bu nedenle aramanın kendisi oldukça esnektir. Örneğin, “spor ayakkabı” araması, adında “spor ayakkabı” kelimesiyle birlikte “ayakkabı” kelimesini içeren birkaç ürün ortaya çıkarır.

İstedikleri ürünleri tanımlamak için kişisel olarak hangi kelimeleri kullandıklarına bakılmaksızın daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz.