Skip to content

Google Ads

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, reklamverenler için fırsat alanları sunar. Detaylı hedefleme seçenekleri, onlarca reklam modeli ile Google Ads, dijital pazarlama iletişiminde önemli yere sahiptir.

SEM (Search Engine Marketing) olarak da bilinen arama motoru reklamcılığı ile potansiyel müşterilerinize ulaşabilir, iş hacminizi büyütebilirsiniz. Sektördeki 25 yılı aşan tecrübesi ve uzman kadrosu ile Google reklam ajansı Webolizma, markanız için Google reklam stratejileri geliştirir.

Operasyondan raporlamaya her aşamada hizmet veren Webolizma Google ajansı, alanında yetkin kadrosu ile markanızın dijital görünürlüğünü ve satışlarını artırır.

%92

Rakiplerinizin %92’si Google reklamlarda aktif.

Google Ads Hizmeti Almalı mıyım?

Google Ads, geleneksel reklam modellerine kıyasla maliyet avantajı sunması ve ölçülebilir sonuçlar sağlaması nedeni ile markalar için gereklidir. Webolizma adwords ajansı uzman ekibi ile Google reklam ağını markanız için kullanmanın en etkili yollarını keşfedebilirsiniz.

Google Ads Nedir?

Türkçe karşılığı Google reklamlar olan Google Ads, bir arama motoru reklamcılığı hizmetidir. Kullanıcıların Google evreninde yaptıkları aramaları ve davranışlarını hedefleme imkânı sunan bu sistem; erişim, etkileşim, satış gibi farklı amaçlarla kullanılır.

Düşük maliyetle kısa sürede etkili sonuçlar sunan Google reklamlar, dijital çağın yoğun rekabet ortamında markaların elini güçlendirir. Google Ads reklam ajansı, markanızı veya işletmenizi dev bir müşteri havuzuna sahip olan Google’da ulaşılabilir bütçelerle hedef kitlenize dokundurarak etkili modellerle dönüşümlerinizi artırır.

Başarı Hikâyeleri

Markalarımızı Hedeflerine Ulaştırdık

Google Ads ajansı olarak iyi bir stratejiye sahip sosyal medya reklam kurgusu ile kısa sürede çok güzel başarılar yakaladık.

%101

Marka Gelirine Artış Oranı

%85,61

E-ticaret Dönüşüm Oranındaki Artış Miktarı

Google Ads Bütçesi Nasıl Hesaplanır?

Görüntüleme Başına Ücretlendirme (CPV)

Görüntüleme başına maliyet, izleme üzerinden ücretlendirilir. Google partner ajansları hizmetlerinde kullanılan bu yöntem, Google’ın video paylaşım ağı olan YouTube için belirlenmiş bir ödemeyi temsil eder. Bu ödeme yönteminde maliyetin oluşabilmesi için 30 saniyeden kısa videoların tamamının, video 30 saniyeden uzun ise en az 30 saniyesinin izlenmesi gerekir.

Tıklama Başına Ücretlendirme (CPC/PPC)

Performans odaklı maliyetlendirme türlerinden biri olan tıklama başı ücretlendirmede hedef URL’e ulaşan kaliteli tıklamalar baz alınır. Google adwords ajansı Webolizma, doğru stratejilere sahip bütçeyi verimli bir şekilde yöneterek CPC/PPC yöntemini kullanılır.

Bin Gösterim Başına Ücretlendirme (CPM)

Google reklam firmaları tarafından hedefi erişim ve farkındalık olan kampanyalarda kullanılan ücretlendirme yöntemlerinden biridir. Bu yöntemde, hazırlanan kreatifin her bin gösterimi için ödeme yapılır.

Edinim Başına Ücretlendirme (CPA, CPL, CPS)

Webolizma Google Ads ajansı, sonuç odaklı ödeme yöntemlerinden biri olan edinim başına ücretlendirmeyi kullanarak abone olma, formu doldurma veya satın alma çözümlerini tetikler.

Hedef Kitlene Bugün Ulaşmaya Başla!
1
Rakip Analizi
Rakip analizi, pazardaki konumunuzu ve fırsat alanlarınızı anlamamıza ve markanıza uygun bir strateji geliştirmemize yardımcı olur. Adwords reklam ajansı, dijital çağın yoğun rekabet ortamında markanızı bir adım öne taşıyacak ipuçlarını bulmamızı sağlar.
2
Kampanya Hedeflerinin Belirlenmesi
Bu aşamada KPI olarak da bilinen kampanya hedefleri belirlenir. Medya yatırımlarının sonucunda varılmak istenen nokta, o noktaya varmak için alınacak aksiyonları doğrudan etkiler. Google partner ajansları için kampanya stratejisi hedeflerin üzerine şekillenir.
5
Optimizasyon
Kampanya performansı, Adwords reklam ajansı uzman ekipler tarafından gerçek zamanlı olarak takip edilir. Bütçe verimliliğini sağlamak adına her aşamada Google Ads optimizasyonu yapılır. Birim maliyetleri düşürmek için kampanya çıktıları analiz edilir ve aksiyona geçilir.
4
Hesap Kurulumu ve Operasyon
Google reklam ajansı, strateji üzerinde hemfikir olduktan sonra hesap kurulumları gerçekleştirir ve medya planını hayata geçirir. 
3
Strateji
Bu aşamada Google Ads ajansı çatısında yer alan hangi reklam modellerinin kullanılacağına, kullanılacak kreatiflerin detaylarına karar verilir. Bütçe dağılımı ve planlama yapılır.

Sıkça Sorulan Sorular

Merak Ettikleriniz

Detaylı hedefleme ve maliyet avantajının yanı sıra Google, reklam çeşitliliği ile de reklamverenlerin ihtiyaçlarını karşılar. Adwords ajansı Webolizma’nın markanız için en iyi sonucu almak üzere kullandığı kreatif Google reklamları; farklı hedefleme ve ödeme yöntemi seçenekleri sunar:

Google, reklamların gösterim sırasını belirlemek için açık artırma yöntemini kullanır. Reklam sıralaması; teklif tutarı, reklam kalitesi, açık artırma tutarı ve bir açık artırmadaki rekabet gücü gibi değişkenlere göre belirlenir.

Reklamın ilgi düzeyi ve tıklama oranı göz önünde bulundurularak algoritma tarafından sıralama oluşturulur. Rakibiniz sizden daha yüksek bir teklif verse bile Google reklam ajans ile ilgi düzeyi yüksek kelimelere reklam vererek daha üst sıralarda yer alabilirsiniz. Reklam sıralaması sabit bir değer değildir, her reklamınızda yeniden hesaplanır.

TBM, yani tıklama başına maliyet, reklam yayınlarınıza yapılacak her bir tıklama için ödeyeceğiniz bütçeyi ifade eder. Bu miktar, reklamverenin teklifi ile belirlenir. Reklamveren tanıtımını yaptığı ürün veya hizmetin önemine göre her ürün için farklı TBM teklifi verebilir. TBÖ; tıklama başına ödeme, bu ücretlendirme sisteminin diğer adıdır.

Sektördeki 25 yılı aşan tecrübesinden faydalanmak ve etkili reklam stratejileri ile rakiplerinizden ayrışmak için Google ajansı Webolizma ile iletişime geçebilirsiniz. Markanıza özel geliştirilen kurgular ile web sitenize trafik sağlayabilir, e-ticaret gelirinizi artırabilir ve marka imajınızı güçlendirebilirsiniz.

Google reklam firmaları arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Bunlar; ajansın deneyimi, referansları ve başarılarıdır. Webolizma Google Adwords ajansı, bu alanda 25 yılı aşkın tecrübesi, uzman kadrosu, müşteri odaklı yaklaşımı ve etkili stratejileriyle şirketiniz için en iyi tercih olarak karşınıza çıkar.

Tüm Talep ve İstekleriniz için

Bize Ulaşın