Skip to content

EAT Neden En Önemli Sıralama Faktörüdür?

EAT-Neden-En-Onemli-Siralama-Faktorudur

Bir dizi SEO faktörü vardır, ancak asıl soru neden EAT’nin hepsinden en önemlisi olduğudur. Başlangıçta EAT ilk olarak 2014 yılında Google tarafından tanıtıldı, ancak o zamanlar gerçekten büyük bir hit değildi. Ancak daha sonra Google, web sitesi sahiplerinin son kullanıcılara göre değil, arama motoruna göre içerik oluşturduklarını, çünkü tek umursadıklarının sıralamalar olduğunu fark etti.

EAT, son kullanıcının arama motorunda bulmak istediği içerik türünün tanımıdır. Google’a göre, yönergelere EAT eklemek, okuyuculara yalnızca alakalı, doğru ve güvenilir içeriği sağlamasına yardımcı oldu. Bu nedenle, EAT’ye dayalı olarak Google, değerlendiricilere, üzerinde aşağıdaki sorunların bulunması halinde bir web sayfasının kalitesini düşürmeleri talimatını verdi:

  • EAT sunmakta başarısız
  • Okuyuculara değer katmayan, düşük kaliteli, zayıf içerik
  • Web sayfasındaki uygun olmayan veya dikkat dağıtıcı reklamlar
  • Başlık alakasız, spam yapıyor veya tıklama tuzağı gibi okunuyor
  • Web sitesinin veya ana içerik yazarının kötü itibarı

Dolayısıyla, siteniz yukarıda belirtilen özelliklerden bazılarını içeriyorsa, Google kalite değerlendiricileri web sitenizi kesinlikle “düşük” olarak derecelendirecektir.

Kalite değerlendiricilerinden düşük bir puan almak, sitenizin arama motoru sonuçları sayfasındaki sıralamasını etkilemez. Ancak, kalite değerlendiricilerin, arama sonuçlarında yönergelere göre ortaya çıkan içeriğe erişen ve bunları değerlendiren gerçek kişiler olduğunu ve topladıkları verilerin daha sonra, arama sonuçlarını iyileştirmek için Google tarafından algoritmaya eklendiğini unutmayın. Dolayısıyla dolaylı olarak EAT, SERP’lerdeki sıralamanızı etkiler, bu nedenle sıralamanızı korumak veya iyileştirmek istiyorsanız eski SEO faktörlerinden daha fazlasına odaklanmaya başlamanız daha iyi olacaktır.

EAT’nin Web Sitesi Sayfalarınız İçin Önemi

Aslında, EAT bir sayfanın değerini belirler ve kalite değerlendirme yönergeleri, bir web sitesinin önemini ve bir arama sorgusu için alaka düzeyini değerlendirirken EAT puanını göz önünde bulundurur. Yönergeler ayrıca bir web sitesinin iyi bir çevrimiçi deneyim sağlayıp sağlamadığını ve içerdiği içeriğin standartları karşılayıp karşılamadığını da görür. Değerlendiriciler, kullanıcıların içeriği seveceğini, paylaşacağını ve tavsiye edeceğini düşünürse sayfaya yüksek puan verir.

YMYL Siteleri

Google-Siralamalari-Icin-Daha-Once-Duymadiginiz-Kavram-EAT-Nedir_1

YMYL siteleri, bir kişinin mutluluğunu, sağlığını, finansal istikrarını veya güvenliğini potansiyel olarak etkileyebilecek sitelerdir.

YMYL (Your Money Your Life) ’Paranız veya Hayatınız’ anlamına gelen içeriğin kaliteli bir derecelendirmesidir . Google yalnızca en alakalı bilgileri sunmakla ilgilenmez, aynı zamanda doğru bilgileri de görmek ister. Belirli arama türlerinde, çok büyük kullanıcıların “mutluluğunu, sağlığını veya servetini” olumsuz etkileme potansiyeli Google’ın onaylamadığı bir tutumdur.

EAT ve YMYL web siteleri arasında daha güçlü bir ilişki vardır. Tıp, sağlık, finans, bir yasa ile ilgili siteler, EAT puanlarını iyileştirerek iyileşebilir. Daha yüksek E AT seviyesine sahip siteler, sıralamalarda ve trafikte de büyüme görüyor.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin!

Önceki Yazı: Google Sıralamaları İçin Daha Önce Duymadığınız Kavram: EAT Nedir?

Sonraki Yazı: EAT ve SEO: Google’ın İstediği İçerik Nasıl Oluşturulur?