Skip to content

E-Ticaret Sitesinde Olması Gerekenler

E-Ticaret Sitesinde Olması Gerekenler

Sizin hala bir e-ticaret siteniz yok değil mi? İnanın neler kaybettiğinizi bilseniz, bu günleri nasıl zararlı geçirdiğinizi anlardınız. Bu yola baş koymak için daha fazla vakit kaybetmeyin. İşe önce e-ticaret sitesinde olması gerekenleri araştırmakla başlayabilirsiniz.

 

E-Ticaret Sitesinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

E-Ticaret Sitesinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Her web sitesinde olduğu gibi e-ticaret sitelerinde de bir ana sayfa, footer ve slider kısmı mutlaka vardır. Burada olması gerekenler ise sabittir. Olmaması ise sucuklu yumurtayı sucuksuz yapmanıza benzer. 

 

Şirket logosu, sepet ikonu, üye girişi butonu, arama çubuğu, hakkımızda, ödeme yöntemleri logoları ve daha birçok minik detaylar. Bunlar zaten siz isteseniz de istemeseniz de adeta kendiliğinde var olacaktır. Asıl önemli olan bu ikonların ve olmazsa olmazların kurumsal renge uygunluğu, kullanıcı deneyimini destekliyor olması ve kusursuz bir şekilde işlevlerini yerine getirmesi. Kimse çalışmayan bir butona tahammül edemez.

 

Kategori Sayfalarında Titiz Olun

 

Evet, kategori sayfalarına önem veriliyor ama yeterince dikkat ediliyor mu? Maalesef hala bazı e-ticaret sitelerinde kategori sayfaları hatalı ya da eksik. Mutlaka olması ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var:

 

  • Uygun görsel boyutu
  • Düzgün ve anlaşılır breadcrumb sistemi
  • Sayfada kaç adet görsel gösterileceği ile ilgili opsiyonel seçenekler
  • Ürün filtreleme özelliği
  • Sayfa açıklama bölümü

 

Bunlar temelde olması gereken maddeler. Siz bunları biraz daha özelleştirebilirsiniz. Yine de bu eklemeleri yaparken kafa karıştırmamaya ve planlı olmaya gayret edin.

 

Ürün Sayfasını Sadeleştirin

 

Ürün sayfası, bilginin en yoğun olduğu sayfalardan birisidir. Çok fazla içerik olacağı için işler biraz karışacak gibi gelebilir. Temelde olması gerekenleri bildikten sonra diğer eklemeler ise gerekli görüldüğü takdirde yapılmalıdır.

 

  • Ürün başlığı
  • Ürünün fotoğrafları (birçok açıdan)
  • Fiyat bilgisi
  • Varsa ürün seçenekleri bilgisi (renk, beden, boyut, numara)
  • Kargo bilgisi
  • Ürün açıklaması

Sosyal medya ikonları, benzer ürünler veya özel indirim veya kampanya bilgileri varsa eklenebilir. Dikkatli olmanız gereken ise renkler, boyutlar, aynı font kullanımı gibi faktörlerdir. Çok fazla bilgiye yer vermeniz kullanıcı açısından önemli olan bilginin görülmemesi durumunu oluşturabilir. Bu durumlarda punto ve renk seçeneklerini iyi belirlemeniz gerekir.

 

En Önemlisi Ödeme Sayfası

 

Sepet adımları ve ödeme sayfası artık alışverişin son aşamalarındandır. Bu sayfalarda meydana gelen anlam kargaşaları ya da kullanım zorluğu gibi durumlar kullanıcınızın son adımda alışverişten vazgeçmesine neden olacaktır. Mümkün olduğunca kısa ve net sepet adımları belirlemeniz gerekli.

 

  • Açık kargo bilgileri (kargo ücreti ve kargo firması gibi)
  • Sepet detayları (sepetteki ürünler ve fiyat bilgileri gibi)
  • Sepette değişiklik yapma seçenekleri (ürün ekleme ya da çıkarma gibi)
  • Ödeme sayfasında bilgi girişi kolaylığı

 

Sepet ve ödeme sayfaları için iyi bir rakip analizi yapmanız gerekli. Hatta çevrenizde farklı kitlelere sitenizden alışveriş yapmasını da isteyebilirsiniz. Böylelikle hem hatalarınızı daha net görürsünüz hem de nasıl geliştirebileceğiniz ile ilgili ipuçları bulabilirsiniz.

 

İçerik Pazarlaması İçin Blog Sayfası

 

Kusursuz işleyen bir web siteniz var. Blog ile bunu güçlendirmeniz büyük bir avantaj olacaktır. SEO çalışmaları ile desteklenen blog sayfanız sayesinde hem arama motorlarında görünür olursunuz hem de web sitenize trafik çekmiş olursunuz. 

 

Yazılarınızda ürünlerinize yönlendirme yapabilir, kombin fikirleri verebilirsiniz. Bu da satışlarınız konusunda sizi avantajlı duruma getirebilecek faktörlerden birisi olacaktır.

 

Webolizma İle E-Ticaret Yolculuğu

Webolizma İle E-Ticaret Yolculuğu

Webolizma Dijital Reklam Ajansı olarak Ankara’da ve Türkiye’de birçok e-ticaret sitesine destek vermekteyiz. Müşterilerimiz ile başarıya ulaşmak hem bizi geliştiriyor hem de karşılıklı memnuniyet yaratıyor. 

 

Yıllardır dijital sektörde ve e-ticaret alanında birçok deneyim elde ettik. Her biri kendi alanında uzman olan ve farklı departmanların bir araya geldiği Webolizma’da e-ticaret için gerekli tüm dinamiklere hakimiz. 

 

E-ticaret için geç kalmayın. Acele ederken de eksiklerinizi göz ardı etmeyin. Gelin bu işe profesyonel bir başlangıç yapalım. İlk adım bizimle iletişime geçmeniz. En kısa zamanda sizi aramızda görmek isteriz.