Skip to content

Dijital Pazarlamanın Farkları

Dijital Pazarlamanın Farkları

Baktığınız Yerdeyiz!

Ne bu şimdi, bunlar kim, ne anlatıyorlar dediğinizi duyar gibiyiz. Aslına bakarsanız Türkiye’de son 3 yılda %75 büyüme kaydeden bir pazardan bahsediyoruz. Ve sizi dijitali keşfetmeye davet ediyoruz.

Sektörün ne kadar önemli olduğunu verilerle anlatmak gerekirse ülkemizde;

  • 55 milyon internet kullanıcısı bulunmaktadır. Bu kullanıcıların 51 milyonu sosyal medyada aktiftir.
  • 59 milyon mobil cihaz kullanıcısı vardır ve 44 milyon kişi de mobilden sosyal medya kullanmaktadır.

2017 yılı verilerine göre, Türkiye’de reklamcılıkta dijital kullanımının büyüme oranı son 1 yılda %19 gibi bir rakama ulaşarak, pastadan en büyük payı almıştır. Evet, biliyoruz;  TV, Açıkhava reklamcılığı, radyo gibi kanallarla daha geniş bir kitleye ulaştığınızı düşünüyorsunuz. Peki, ama bu kitlenin ne kadarı sizin gerçek hedef kitleniz? Ve her marka çok büyük bir maliyetle kitle iletişim araçlarına reklam vermeye elverişli mi?

Şimdi gelin hep birlikte artısıyla eksisi ile dijital pazarlama neden farklıymış bakalım.

5 Adımda Dijital Pazarlamayı Geleneksel Pazarlamadan Ayıran Noktalar

1.Dijital Pazarlamada Maliyetler Daha Düşüktür

Dijital pazarlama geleneksel pazarlamaya oranla çok daha düşük maliyetlidir. Geleneksel pazarlamada yayın kanalları tv, gazete, radyo gibi kitle iletişim araçları iken dijitalde internet ağı kullanılır. Yayın yapmak için büyük ihalelere, çok yüksek maliyetlere ihtiyacınız yoktur. Daha doğrusu maliyetlerinizi kendi planlarınız çerçevesinde arttırıp azaltabilirsiniz.

2.Hedef Kitle ile İlgili Nokta Atışı Yapılır

Hedef kitle pazarlamanın kilit noktasıdır. Ürün veya hizmetiniz ne kadar getirisi yüksek görünse de doğru hedef kitleye ulaşamazsanız başarınız düşük olacaktır. Dijital mecralarda hedef kitlenizi demografik özellikler ve ilgi alanlarına göre kolayca tüm hedeften filtreleyebilir, deyim yerindeyse nokta atışı yaparsınız.

3.Dijital Pazarlamada İstatistik ve Ölçümleme Kolaydır

Geleneksel pazarlama kanallarını kullanırken, yaptığınız harcamaların sonuçlarını gözlemlemek oldukça zordur. Pazarlama stratejinizin eksiklerini anlamak ve iyileştirme yapmak hem zaman hem de maliyet açısından külfetlidir.

Dijital pazarlamada ise sayısal analiz yöntemleri, kampanyalarınız başladığı andan itibaren elinizin altındadır. Ve eğer bir uzmanla çalışıyorsanız bütçenizi daha düşük tutarak en etkili işi çıkartmanız mümkündür.

4.İletişim Avantajı Vardır

Dijital pazarlama aracılığı ile müşterilerinle aranızda görünmeyen köprüler kurarsınız. Özellikle sosyal medyanın gücünü kullanarak gerçek zamanlı bir iletişim ağı oluşturabilirsiniz. Gelenekselde ise müşterilerinizin düşüncelerini tam anlamıyla öğrenmek çok daha zordur. Dijital pazarlama aracılığıyla iletişimini ve böylece kredi rakamlarını arttıran bir Türk bankası olan Akbank’tan konuyla ilgili şöyle bir açıklama gelmiş;

“Önemli olan, doğru mesajı doğru zamanda doğru müşteriye vermek. Facebook’un sadece çerezler veya cihaz kimlikleri yerine gerçek kişileri hedefleme yeteneğinden faydalanarak öncesine kıyasla müşterilerimizi daha iyi anlıyor ve onlarla daha iyi etkileşimde bulunuyoruz ve kendilerine reklamlarımız vasıtasıyla daha kişiselleştirilmiş deneyimler sunuyoruz.”

Tolga Kuzdere
Dijital Bankacılık Birimi Performans Pazarlaması Ekip Lideri, Akbank

Buna göre, müşterilerinizin geri bildirimlerini önemseyen ve buna göre hareket etmek isteyen bir markaysanız dijitali göz ardı etmek sizin için bir nevi kendi kendini imha etmek olacaktır.

5.Dijital Pazarlama İle Zaman Tasarrufu Sağlarsınız

Günümüzde hepimizin isteği biraz daha zaman ve hızlı çözülen işler bütünüdür. Dünya dijitalleşip işler pratikleşirken pazarlama karmamızın bundan bağımsız olması düşünülemez bile. Dijital pazarlamada gelenekselden farklı olarak ölçümleme ve analizler kısa sürede sonuç verdiğinden tutundurma faaliyetlerinin her aşamasında hızlı reaksiyon alırsınız.

Tüm bu fırsatları duyduktan sonra dijital pazarlamadan faydalanmak için sabırsızlandığınızı biliyoruz. Neyse ki biz onun için buradayız!

Dijital pazarlamanın fırsatlarını keşfettiniz ve siz de bir yerden başlamak istiyorsunuz. Ama ‘nasıl olacak bu iş’ diye düşünüyorsunuz. İşte size profesyoneller olarak sunduğumuz hizmetler ve kullandığımız araçlar;

Google Ads-Google Reklamları

Google reklamları; arama ağı reklamları, görüntülü reklam ağı, yeniden pazarlama, mobil reklam ağı, alışveriş reklamları ve Youtube reklamları olarak sınıflandırılabilir. Ve bir Google Ads uzmanı ile markanız, ürünleriniz ve hizmetleriniz nerede gözükmeli kararını vermek sizin için en doğru yol olacaktır.

Yandex Reklamları

Yandex Direct Reklamları ile önde gelen arama motoru Yandex’te hedef kitlenize özel reklamlar görüntüleyerek hem potansiyel müşterilerinize ulaşabilir hem de iş hacminizi artırabilirsiniz.

Facebook ve Instagram Reklamları

Facebook ve Instagram Reklamları ile doğru hedef kitleye en hızlı erişimi sağlayabilirsiniz. Ürün veya hizmetiniz doğrultusunda ilgi çekici reklam kampanyaları yaratabilir ve doğru dönüşümler yakalayabilirsiniz.

Hürriyet Emlak ve Sahibinden Reklamları

İnşaat sektörü için yapılacak bir medya planlaması için mecra tercihi inşaat, emlak ve benzeri sektörler ile ilgili yayın yapan medya araçlarından yana olmalıdır. Bu mecralar için medya planlama ve satın almada amacımız siz müşterilerimizin ürün veya hizmetini en doğru şekilde görünür kılarak size müşteri trafiği sağlamaktır.

Tüm bu bilgiler ışığında işletmeniz için en doğru kararı vermek istediğinizi biliyoruz. Bu noktada doğru kişileri bulmak ve işi uzmanına bırakmak çok önemlidir. Nasıl ki avukatsız hukuk olmaz ise ajanssız reklam da düşünülemez.

Neden Bir Ajansla Çalışmalıyım?

Çünkü;

Plânlıyoruz.
Doğru mecra, doğru hedef kitle, doğru bütçe tüm ayrıntılarıyla plân yapıyoruz.

Deniyoruz.
Sizin için en kazançlı yolu bulana kadar tetikte kalıyor ve denemeler yapıyoruz.

Ölçüyoruz.
Somut rakamlara bağlı kalarak anlık ölçümlerle ilerliyoruz.

Revize Ediyoruz.
İşbirliğimiz süresince istekleriniz ve öngörülerimiz ışığında revizeler gerçekleştiriyoruz.

Raporluyoruz.
Yaptığımız bütün işlerde size raporlar sunarak gelişiminizi takip ediyoruz.


Siz de bizimle çalışmak isterseniz iletişime geçin

Referanslarımız