Skip to content

Bazı Şeyler Aramızda Kalmalı!

Bazı Şeyler Aramızda Kalmalı

Instagram Yeniliğe Doymuyor

Özellikle son dönemlerde, kullanıcı kitlesi en geniş sosyal mecra Facebook’ u bile geride bırakmasıyla gündemde olan, günümüzde en çok kullanılan platform Instagram, yakın geçmişte köklü bir algoritma güncellemesi yaparak bot hesapları temizlemişti. Aralık 2018 güncellemesi ile, önemli bir güncellemeyi daha kullanıcılarına sundu. İnsanların bazı özel anlarını herkesle paylaşmak istemeyeceğini düşünen uygulama, duyarlı bir platform olma yönünde ilerliyor. Instagram, en popüler özelliklerinden biri olan hikâyeler kısmı için duyurduğu yeni özelliği sayesinde insanların kişisel anlarını yalnızca kendi seçtikleri küçük bir grup ile paylaşmasına izin veriyor.

Yakın Arkadaşlar!

Bu özellik sayesinde oluşturduğunuz 24 saatlik hikayeleri artık sadece “Yakın Arkadaşlar” grubunuza eklediğiniz takipçilerinizle paylaşabileceksiniz. Peki bu listeyi nasıl oluşturacağız?

Yakın arkadaşlar listesini oluşturmak için, profil sayfasındaki menüden “Yakın Arkadaşlar” seçeneğine tıklamak ve kişi eklemek gerekiyor.

Bazı Şeyler Aramızda Kalmalı!

Önerilenlerden seçebileceğiniz gibi arama çubuğundan kullanıcı isimlerini yazarak da listenizi kolaylıkla oluşturmanız mümkün.

Bazı Şeyler Aramızda Kalmalı!

Listenizi oluşturduktan sonrası çok daha kolay. Sadece yakın arkadaşlarınızla paylaşmak istediğiniz özel anlarınızı, her zaman kullandığınız hikaye paylaşma ekranından yapıyorsunuz. Tek farkı, “Hikayen” butonu yerine, küçük, sevimli, yeşil yıldıza dokunmak. Böylelikle hikayeniz, yalnızca “Yakın Arkadaşlarım” grubuna eklediğiniz takipçilerinize görünecektir.

Bazı Şeyler Aramızda Kalmalı!

Sizi kendi “Yakın Arkadaşlar” listesine ekleyen ve sadece “Yakın Arkadaşlar” için bir hikaye paylaşan arkadaşınızın hikayesini de ana sayfada yeşil bir halka içinde göreceksiniz.

Bazı Şeyler Aramızda Kalmalı!

Hikayeye dokunduğunuzda da sağ üst köşede sadece “Yakın Arkadaşlar” grubu ile paylaşıldığına dair bir bilgilendirme kutucuğu bulunuyor.

Bazı Şeyler Aramızda Kalmalı!

Aynı zamanda bu güncelleme ile, birden fazla hesaba erişiminiz varsa; hesaplar arası geçiş yaparken açık olan hesabın Takipçi ve Yakın Arkadaş sayısını görebileceğiniz bir değişiklik de yapılmış.

Bazı Şeyler Aramızda Kalmalı!

Uygulamanın yakın zaman içerisinde profil tasarımlarında da değişiklik yapacağı ve tüm kullanıcılarına sunacağına dair spoiler aldık! Heyecanla bekliyoruz…