Skip to content

2021 İçin Sosyal Medya Yönetim İpuçları

2021-Sosyal-Medya-Yonetim-Ipuclari

Çalkantılı 2020 sona yaklaşıyor. Kısıtlamalar ve buna bağlı hızlandırılmış dijitalleşme sadece günlük yaşamlarımız üzerinde değil, aynı zamanda sosyal medyada da etkili oldu. Bu, 2021’in sosyal medyaya getireceği şeye hazırlıklı olmayı daha da önemli hale getiriyor. Koronavirüs pandemisine ek olarak, bu 4 trend önümüzdeki yıl sosyal medya pazarlamasına hakim olabilir.

Trend #1: Sahte Haberlerle Mücadele: Sosyal Medya Platformları Daha Şeffaf ve Güvenilir Olmalı

Nefret söylemi, komplo teorileri ve sosyal ağdaki sahte haberler korona krizinden bu yana çarpıcı bir şekilde arttı. Bu nedenle Facebook, Twitter ve diğerleri, hükümet yetkilileri tarafından sahte haberlere karşı mücadelede yeni önlemler almaya ve platformlarında yanıltıcı içerik ve dezenformasyonu daha net etiketlemeye mecbur bırakıldı.
WhatsApp, mesajların iletilmesini kısıtladı, Facebook ve Twitter artık harici doğrulayıcılar sahte bir mesaj ortaya çıkardığında genel bir uyarı görüntülüyor.

Trend #2: Hikayeler B2B Sosyal Medya Ağlarında Devrim Yaratıyor

Özellikle LinkedIn hikaye işlevi, B2B iş ağı için yeni fırsatlar sunar.

Başlangıçta Snapchat üzerinde oluşturulan hikaye formatı, maksimum 20 saniye uzunluğunda kısa videolar oluşturmanıza olanak tanır. Bunlar Instagram hikayelerinden 5 saniye daha uzun. Snapchat ve Instagram’daki hikaye özelliğinde olduğu gibi, farklı çıkartmalar ve diğer profilleri etiketleme de LinkedIn hikayelerinin bir parçasıdır.

‘Ekranı yukarı kaydır’ pazarlaması da diyebileceğimiz modelin getirilerinden bahsetmiyorum bile.

Trend #3: Daha Verimli Müşteri Koruma İçin Görüşmeli Pazarlama

Doğrudan ve açık iletişimin yanı sıra kişisel mesajlar da sosyal medya pazarlamasında giderek daha fazla önem kazanıyor. Diyaloğa dayalı pazarlama, şirketleri hedef grupları için daha ulaşılabilir hale getirir ve müşterileriyle günün hangi saatinde olursa olsun daha hızlı ilişki kurmalarını sağlar. Sohbet kutuları, sohbet robotları, mesajlaşma hizmetleri ve şirketin kendi sosyal medya profilleri aracılığıyla iletişim, bu dijital sohbetin en yaygın yollarıdır.

Konuşma pazarlaması söz konusu olduğunda, aşağıdakileri dikkate almak önemlidir:

  • Sohbet robotları ve mesajlaşma hizmetleri için uygun konuların nasıl belirleneceğini ve anlamlı performans ölçütlerinin nasıl belirleneceğini tanımlayan süreçler oluşturun.
  • Sohbet konularını web sitenizin ve sosyal medya kanallarınızın içeriği ve amacına uygun hale getirin.
  • Dijital sohbet sohbetlerini olabildiğince kişiselleştirerek, sohbet robotlarını sürekli test ederek ve bunları kullanıcı ihtiyaçlarına göre uyarlayarak hedef grubunuz için kullanıcı deneyimini geliştirin.

Trend #4: Çevrimiçi Mağazalar İçin Rekabet Olarak Sosyal Medyada Yeni, Umut Veren E-Ticaret İşlevleri

2021-dijital-pazarinda-bizi-neler-bekliyor_2

Sosyal medya kanallarındaki alışveriş deneyimini daha da ilham verici hale getirmek ve markaların daha fazla satış yapmasına yardımcı olmak için yeni özellikler tasarlandı. Örneğin Pinterest, salgın sırasında yeni alışveriş seçenekleri sundu. WhatsApp doğrudan sohbette yeni bir alışveriş düğmesi sunan ilk sosyal mesajlaşma programı oldu. Koronavirüs krizi sırasında da kullanıma sunulan Facebook’un yeni mağaza özelliği, profesyonel e-ticareti sosyal medya platformları Facebook ve Instagram’a entegre etmek için umut verici bir girişim olarak görüldü.

Alışveriş İçin Otomatik Teklif Verme: Burada, reklam verenler maksimum sayıda sonuç elde etmek için bir reklam grubunun teklifini dinamik olarak ayarlayabilir.

Yeni Dönüşüm Analizi: Yeni güncellemeler, satıcıların bir satın alma kararına giden yolu izlemesine ve başarıyı göstermek için birden çok ilişkilendirme görünümünü karşılaştırmasına olanak tanır.

Gerçek Zamanlı Katalog Yüklemeleri: Bu yeni özellik, perakendecilerin videoları koleksiyonlara dahil etme ve katalogları ve koleksiyonları birleştirme yeteneği ile daha hızlı katalog yüklemelerine ve alışveriş reklamlarını etkinleştirmelerine olanak tanır.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin! Önceki yazılar:

2021 Dijital Pazarda Bizi Neler Bekliyor?

2021’de E-Ticarette Dikkat Etmeniz Gerekenler