Skip to content

2020'de Podcasting Büyüme Trendleri

2020'de-Podcasting-Buyume-Trendleri

Şu ana kadar 165 milyondan fazla kişi en az bir podcast dinledi ve her hafta 100 milyondan fazla kişi dinlemeye devam ediyor.

Bu yeni aracın neden dünyanın her yerindeki insanlar arasında bu kadar popüler hale geldiğini anlamak kolay: Bu ses programları, dinleyicilere en sevdikleri içerikleri kolayca tüketebilecekleri dijital bir kutu içinde sağlıyor.

İster yepyeni bir iş kurmak istiyor olun, ister halihazırda başarılı olan firmanızı daha da büyütmeyi umuyor olun, harika pazarlama çok önemlidir. Günümüzde birçok konuyu uzmanlardan öğrenmenin en iyi yollarından biri ise bir podcast dinlemektir.

Dijital Pazarlama Podcast’i Nedir?

Teknolojilerin evrimi ve son yıllarda dijital çağın inanılmaz ilerlemesi ile dünya dijitale doğru ilerliyor. Artık bir markanın veya şirketin gelişimi için önemli bir araç olan dijital pazarlama ve etkileme pazarlaması, pazarlamacıları trend doğrultusunda pazarlama stratejilerini sürekli geliştirmeye ve yenilemeye itiyor.

Bu durumla karşı karşıya kalan şirketlerin de küresel ve dijital pazarlama stratejilerini düzenli olarak yenilemeleri gerekmekte ve bunu yapmak için konu hakkında bilgi sahibi olmak ve güncel kalmak şarttır.

Dijital pazarlama eğilimleri sürekli gelişiyor. Bir ajans sahibiyseniz veya pazarlama endüstrisindeyseniz ve en son trendler, haberler, içgörüler ve ipuçlarından haberdar olmak istiyorsanız, dijital pazarlama podcast’lerini dinlemek, bilgiye ulaşmak için harika bir fırsattır.

Pazarlamacılar, çeşitli podcast’ler aracılığıyla işlerini büyütmelerine ve daha iyi sonuçlar elde etmelerine yardımcı olabilecek en yeni teknikleri ve trendleri öğrenirler.

Sektörün önde gelen fikir liderlerinin ve girişimci uzmanlarının başarıları ve başarısızlıkları hakkında derinlemesine görüşleri, onlardan ders almanıza yardımcı olabilir.

Bu sektördeki podcast’ler dinleyicilerine şunları sağlar:

  • Anlayışlı dijital pazarlama trendleri
  • Güncel dijital pazarlama etkinlikleri ve haberleri
  • Pazarlama alanında endüstri liderleriyle röportajlar
  • Dijital pazarlama işinizi geliştirmek için ipuçları ve püf noktaları

Bu dijital pazarlama kaynakları, becerilerini geliştirmek isteyen pazarlama profesyonelleri için altın madenleri olabilir. Ancak dijital pazarlamayı kendileri için öğrenmek isteyen işletme sahipleri için de inanılmaz derecede değerlidirler.

Başlamadan önce izleyicilerinizin kim olacağını bir düşünün. Sana ihtiyaçları var mı? Ne bilmeleri gerekiyor? Onlara daha önce söylenmemiş ne sunabilirsiniz? Çünkü unutmayın, podcasting, içerik pazarlamadır.

Dijital pazarlama podcast’lerinin kapsadığı alanlardan bazıları:

  • İçerik Pazarlama
  • Etkileyici Pazarlama
  • E-Posta Pazarlama
  • SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)
  • PPC (Tıklama Başına Ödeme)
  • Grafik Tasarım

2020’de mevcut trendlere ayak uydurmak her zamankinden daha önemli. Dijital pazarlama podcastleri, rekabette öne geçmenin basit, kullanışlı ve ücretsiz bir yoludur.

Dijital Pazarlamada Yeni Strateji Yöntemi Podcast Yayınları

Günümüz dünyasında başarılı olmak istiyorsanız, dijital pazarlama ilkelerini kendi avantajınıza nasıl dönüştüreceğinizi bilmeniz gerekir. En iyi dijital pazarlama podcastleri, dijital pazarlama endüstrisinde başarılı olmak için içeriğin, pazarlama stratejilerinin ve SEO’nun nasıl kullanılacağı konusunda size fikir ve taktikler verebilir.

Ayrıca, pazarlama bilgilerinizi güncel tutmanın etkili ve kullanışlı bir yoludur. Kısaca, etrafınızdaki en iyi podcast’leri dinleyerek pazarlama oyununuzun zirvesinde kalabilirsiniz.

Ekipmanımız ve kurulumumuz mükemmel olmayabilir, sorun değil. Her şeyin “mükemmel” olmasını beklerseniz, en iyi pazarlama podcast’leri listesine asla tırmanamazsınız.

Mümkün olan her yerde sosyal ve gerçek olun. Her yolculuğa çıktığınızda, sosyal kanallarınızda paylaşmak için markalı bir podcast çıkartmasına sahip olmaya ve onunla bir fotoğraf çekmeye çalışın. Bu strateji, markanızı spam göndermeden farklı konumlarda paylaşmanıza olanak tanır ve sizi alakalı tutarken dinleyicilerinize önem verdiğinizi gösterir.

İçeriğinizi pazarlamayı unutmayın; bu basit bir hatırlatmadır, ancak çoğu yayıncı temel bilgileri yapmayı unutur. Tüm sosyal medya hesaplarınızda podcast’inizden mutlaka bahsedin.

Para podcasting yapabilirsiniz. Para kazanmak için podcasting’e girmemiş olabilirsiniz. Ama bonus olarak, podcast’teki gösterileriniz için potansiyel müşteriler elde edecek, satış yaparak ve sponsorluklar satarak para kazanmaya başlayacaksınız.

En büyük tavsiyem, hemen içeri girip başlamak. Yine söylüyorum, her şeyin mükemmel olmasını beklemeyin. Öğrendiğim şey şu ki, içeriğiniz yeterince iyiyse, dinleyiciler küçük teknik zorluklara takılmadan içeriği tüketmeye zaten istekli olacaklar.

Cesur olun, şimdi başlayın! =)

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin! Önceki yazılar:

Dijital Pazarlamada Yeni Strateji: Podcast

Podcasting Hakkında Sıkça Sorulan 3 Soru